Menu
 

UR lēmumu par izmaiņu reģistrēšanu "Olmafarm" valdē varētu pieņemt tikai jūlija vidū

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Uzņēmumu reģistrs (UR) līdz 14. jūlijam pagarinājis termiņu, līdz kuram jāpieņem lēmums par to, vai reģistrēt izmaiņas zāļu ražotāja "Olainfarm" lielākās īpašnieces SIA "Olmafarm" valdē, atceļot Milanu Beļeviču un viņas vietā ieceļot Pēteri Rubeni, aģentūru LETA informēja iestādē. Plašākus komentārus par to, kāpēc lēmuma pieņemšanas periods pagarināts par gandrīz mēnesi, iestādē nesniedz.

Arī Rubenis aģentūrai LETA nekomentēja, kāds varētu būt iemesls, kāpēc UR kavējas ar lēmuma pieņemšanu, norādot, ka nevērtēs iestādes lēmumu pieņemšanas procesu. Rubenis norādīja, ka izmaiņas pieņemtas, jo uzņēmuma līdzmantinieku vairākums vairs neuzticējās līdzšinējai uzņēmuma vadītājai, bet viņš ticis izvēlēts kā atbilstošs kandidāts.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai topošais valdes priekšsēdētājs ir saistīts ar medikamentu lieltirgotavu AS "Recipe Plus", kas saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju izteikusi vēlmi iegādāties "Olainfarm" akcijas, Rubenis norādīja, ka neatminās šādu saistību.

Tikmēr "Firmas.lv" informācija liecina, ka Rubenis 2000. gadā pāris mēnešus atradies "Repharm" grupā ietilpstošā uzņēmuma "Recipe Plus" valdē, bet 2015. gada beigās – šīs grupas farmaceitisko preparātu ražošanas uzņēmuma "Rīgas Farmaceitiskā fabrika" padomē.

Patlaban Rubenis dažādos amatos darbojas kopumā astoņos uzņēmumos. Viņam pieder SIA "Pētera Rubeņa juridiskais birojs", kura apgrozījums pērn bija 25 620 eiro, namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Tērbatas 4-11", kura apgrozījums bija 6000 eiro, un ar zaudējumiem strādājošais holdingkompānija SIA "Lielkalns".

Runbenis ir valdes priekšsēdētājs farmaceitisko izstrādājumu mazumtirdzniecības uzņēmumā "Nibela", kā arī valdes loceklis juridisko pakalpojumu uzņēmumā SIA "Heidelberga". Tāpat Rubenis ieņem administratora amatu pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmumā SIA "Baltic BSM", atrakciju un cita veida darbību veicošajā uzņēmumā SIA "UNI III grupa" un mežistrādes uzņēmumā SIA "RTK Pluss".

Kā ziņots, no "Olmafarm" valdes vēlas atcelt Beļeviču, bet viņas vietā iecelt Rubeni, liecina aģentūras LETA rīcībā esošais "Olmafarm" divu līdzmantinieču lēmums, pieņemts ceturtdien, 13. jūnijā. Paziņojumā "Olainfarm" valdes un padomes locekļiem norādīts, ka Beļeviča ir zaudējusi līdzmantinieku vairākuma uzticību, tāpēc ir atcelta no valdes locekles amata. Beļeviča "Olmafarm" valdē tika iecelta 2019. gada janvāra sākumā.

Vienlaikus Beļevičas paziņojumā medijiem norāda, ka viņa ir "Olmafarm" vienīgā valdes locekle un paziņojumi publiskajā telpā par it kā notikušu valdes maiņu ir nepatiesi. "Līdzmantinieču – Irinas Maliginas un Nikas Saveļjevas – it kā pieņemtie lēmumi par manu kā "Olmafarm" valdes locekles atcelšanu nav tiesiski, jo saskaņā ar Komerclikumu līdz ar līdzmantinieču ierakstīšanu dalībnieku reģistrā lēmumi par izmaiņām uzņēmuma valdē visām trim līdzmantiniecēm ir jāpieņem kopīgi," uzsver Beļeviča. Viņa arī norāda, ka šādi paziņojumi ir uzskatāmi par kārtējo mēģinājumu panākt izmaiņas "Olainfarm" padomē un valdē, kas profesionāli darbojas, un vairāk nekā divu mēnešu laikā paspējušas veikt būtiskus uzlabojumus uzņēmuma pārvaldībā.

"Olainfarm" reģistrēta 1991. gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 19,719 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir SIA "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm – Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.