Menu
 

"Eurostat": Latvijā pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenas septītās zemākās Eiropas Savienībā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā pērn bija septītais zemākais pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenu līmenis Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Saskaņā ar tiem mūsu valstī pārtikas un bezalkoholisko cenas vidēji bija 93% no ES vidējā līmeņa, kam statistikas apkopojumā piešķirta vērtība 100%.

Zemākas pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenas nekā Latvijā bija Rumānijā (66%), Polijā (69%), Bulgārijā (76%), Lietuvā (82%), Čehijā (84%) un Ungārijā (85%).

Savukārt augstākais pārtikas un bezalkoholisko dzērienu cenu līmenis reģistrēts Dānijā (130%), Luksemburgā un Austrijā (abās valstīs 125%), Somijā un Īrijā (abās valstīs 120%), kā arī Zviedrijā (117%).

Maizes un labības produkcijas cenu līmenis Latvijā pērn arī bija septītais zemākais ES. Latvijā, tāpat kā Lielbritānijā, tas bija 86% no ES vidējā. Lētāks maizes un labības produkcijas cenu līmenis ES bija Rumānijā (54%), Bulgārijā (62%), Polijā (68%), Ungārijā (77%), Čehijā (80%) un Lietuvā (81%). Igaunijā maize un labības produkcija pērn bija nedaudz dārgāka - 95% no ES vidējā.

Latvijā, tāpat kā Čehijā, gaļas cenu līmenis pērn bija 76% no ES vidējā, kas bija piektais zemākais ES. Lietuvā un Igaunijā gaļas cenu līmenis veidoja attiecīgi 71% un 84% no ES vidējā.

Piena, siera un olu cenu līmenis Latvijā pārsniedzis ES vidējo - 107%. Vien desmit bloka valstīs piena, siera un olu cenas pērn bija zem vidējā ES līmeņa. Lietuvā tās bija 90%, bet Igaunijā 103%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.