Menu
 

Latkovskis: Akcīzes nodokļa likmes alkoholam jāsaskaņo starp Baltijas valstīm

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com. Grafiki: LETA Foto: pixabay.com. Grafiki: LETA

Akcīzes nodokļa likmju piemērošana alkoholam Latvijai, Igaunijai un Lietuvai būtu jāsaskaņo kopā, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda "Jaunās Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Politiķis skaidroja, ka pašlaik Saeimā sāktais darbs pie akcīzes nodokļa likmes samazināšanas stiprajam alkoholam tiek veikts, lai Latvijai nodrošinātu atbilstošas pozīcijas iespējamās sarunās ar Igauniju un, vēlams, arī Lietuvu.

Latkovskis arī atbildēja, ka parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā vēl tiks spriests, uz cik ilgu laiku veikt akcīzes nodokļa samazināšanu. Nākamā šim jautājumam kopumā veltītā komisijas sēde paredzēta ceturtdien, 27. jūnijā, liecina parlamenta darba kārtība.

Kā ziņots, Saeima 21. jūnijā pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā par akcīzes nodokli, stiprajam alkoholam akcīzes likmi samazinot par 15%. Izmaiņas saistītas ar Igaunijas pieņemto likumu, kas paredz no 1. jūlija par 25% samazināt akcīzes nodokli daļai alkoholisko dzērienu – alum, sidram un stiprajiem dzērieniem.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP) aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka akcīzes nodokli stiprajam alkoholam varētu samazināt uz ierobežotu termiņu.

Līdz 21. jūnijam varēja iesniegt priekšlikumus šiem likuma grozījumiem. LETA jau vēstīja, ka pie Saeimas frakcijām nepiederošie opozīcijas deputāti rosinājuši samazināt akcīzes nodokli arī alum.

Tāpat LETA nedēļas nogalē vēstīja, ka Igaunijas un Latvijas premjerministri pauduši gatavību tikties un apspriest jautājumus par abu valstu akcīzes politikas saskaņošanu. Kā vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija "ERR", satiekoties Eiropadomes sanāksmes Briselē laikā, Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) un viņa Igaunijas kolēģis Jiri Ratass pauduši vēlmi alkohola cenu atšķirības problēmu atrisināt kā labiem kaimiņiem pienākas.

"[..] Protams, ka esmu gatavs tikties un apspriest šo jautājumu, bet ne pretnostatījuma garā, bet gan ar vismiermīlīgākajiem nodomiem," pauda Ratass.



atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.