Menu
 

"Getliņi eko" plāno aizņemties 10 miljonus eiro bioloģiski noārdāmo atkritumu iekārtas izveidei

  • Autors:  LETA
Foto: Nora Krevņeva, www.riga.lv Foto: Nora Krevņeva, www.riga.lv

Poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi eko" izsludinājis atklātu konkursu, kurā izvēlēsies pretendentu ilgtermiņa aizņēmuma piesaistei projektam "Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas izveide poligonā "Getliņi"", aģentūru LETA informēja "Getliņi eko" pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Ilgtermiņa aizņēmuma kopējā summa ir 10 miljoni eiro. Aizņēmumu paredzēts izmantot, lai līdzfinansētu "Getliņi eko" pērn, oktobrī, sākto projektu "Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtas izveide poligonā "Getliņi".

Pēc viņas sacītā, aizņēmuma plānotais līguma termiņš ir seši gadi no līguma parakstīšanas dienas. Aizņēmuma izsniegšanas periods ir divi gadi un seši mēneši no aizņēmuma līguma parakstīšanas dienas. Aizņēmums tiks izmantots pakāpeniski, pēc finansējuma nepieciešamības. Vītola-Barānova norādīja, ka pretendentu piedāvājumi tiek gaidīti līdz šī gada 8. augustam plkst. 10.00.

LETA jau ziņoja, ka pērn, oktobrī, "Getliņi eko" ar 29,553 miljonu eiro Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu sāka pārstrādāt kompostā bioloģiski noārdāmos atkritumus un no pārstrādes procesā iegūtās biogāzes ražot enerģiju. "Getliņi eko" administratīvais direktors Guntis Kampe iepriekš norādīja, ka "Getliņi eko" ir piešķirts 29 553 404 eiro atbalsts no ES līdzfinansētajā programmā bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtu izveidei pieejamajiem 45 miljoniem eiro.

Kampe norādīja, ka projekta mērķis ir attīstīt bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi, ka arī veicināt atkritumu vairākkārtēju izmantošanu Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā. Mērķa īstenošana nodrošinās saistošo normatīvu prasību atkritumu apsaimniekošanas jomā izpildi – samazinās apglabāto atkritumu apmēru, palielinās atkritumu pārstrādes īpatsvaru atkritumu apsaimniekošanas reģiona un valsts mērogā, kā arī nodrošinās atkritumos esošu resursu atgriešanu tautsaimniecības apritē.

Tāpat Kampe sacīja, ka "Getliņi eko" par minēto finansējumu veidos bioloģiski noārdāmo atkritumu anaerobās fermentācijas pārstrādes iekārtu sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonā "Getliņi", kas nodrošinās bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi kompostā un enerģijas ražošanu no pārstrādes procesā iegūtās biogāzes. Pēc Kampes teiktā, projektu plānots pabeigt līdz 2022. gadam.

Jau ziņots, ka "Getliņi eko" apgrozījums pagājušajā gadā bija 18,833 miljoni eiro, kas ir par 9,2% vairāk nekā 2017. gadā, bet kompānijas peļņa saruka 2,7 reizes un bija 379 371 eiro. "Getliņi eko" nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Kompānija "Getliņi eko" reģistrēta 1997. gadā. Uzņēmums pieder Rīgas domei (97,92%) un Stopiņu novada domei (2,08%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.