Menu
 

Foto: Ar stāvovācijām aizvadīti krāšņie Siguldas Opermūzikas svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Foto – Ginta Zīverte, sigulda.lv Foto – Ginta Zīverte, sigulda.lv

Ar vokāliem bagāto Galā koncertu izskanējuši XXVII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kas no 26. līdz 28. jūlijam unikālajā pilsdrupu estrādē pulcēja Latvijas un pasaules izcilākās opermūzikas zvaigznes. Vienu no augstvērtīgākajiem opermūzikas notikumiem Latvijā apmeklēja vairāk nekā seši tūkstoši apmeklētāju.

Opermūzikas svētki tradicionāli ar krāšņu “Svētku uvertīru” tika atklāti Siguldas Jaunās pils dārzā, kur klātesošos priecēja un pārsteidza ne vien solistu priekšnesumi, bet arī unikālais Siguldas Jaunās pils dārza noformējums. Šogad scenogrāfija tapa par godu visām izrādēm, kas iestudētas Opermūzikas svētku laikā 27 gadu garumā.

Svētku centrālais notikums bija skatītāju iemīļotās Džakomo Pučīni operas “Toska” brīvdabas oriģināliestudējums, kurā galveno lomu atveidoja izcilā operdziedātāja Maija Kovaļevska. Izrādes apmeklētājiem īpašu gandarījumu sagādāja gan izrāde, gan iespēja pēc tās tikties ar mākslinieci klātienē Siguldas Jaunās pils dārzā.

Jaunās pils dārzā opermūzikas mīļotāji varēja baudīt arī bezmaksas koncertprogrammu – “Radio trio” koncertu, skaistākās operu ārijas DJ Žaņa izpildījumā no vinila platēm, Latvijā vienīgo sitaminstrumentu ansambļa “Perpetuum Ritmico” uzstāšanos, kā arī šarmantās Lindas Leen un talantīgā ģitārista Riharda Lībieša kamerkoncertu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.