Menu
 

Latvijā iznācis Kanādas latvietes Ilzes Bērziņas romāns "Happy girl. Rīga 1995 ērkšķi paradīzē"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Šovasar Latvijā klajā nācis Kanādā dzīvojošās latviešu rakstnieces Ilzes Bērziņas 1997. gadā tapušais romāns “Happy girl. Rīga 1995 ērkšķi paradīzē” (izdevniecība “Albert Street Press”), informē grāmatas autore.

“Ja man būtu jādod grāmatai latviskais nosaukums, es rakstītu “Ilzes piedzīvojumi Brīnumzemē”. Brīnumzemē, kas saucas Latvija. Un ar brīnumiem, gan pozitīviem, gan negatīviem, autore sastopas ik uz soļa, kad pēc trimdas svešumā – Kanādā – pavadītajiem gadiem viņa pārceļas uz Latviju. Lai paliktu, lai dzīvotu. “Lai Dievs tev stāv klāt!” ir viņas tēva atvadu vārdi, kad 1995. gada vasarā Ilze dodas ceļā uz ilgoto, daudz izsapņoto dzimteni. Augušai ar mātes un vecmāmiņas stāstiem par skaisto, brīvo, civilizēto Latviju, viņas prāts uzbur pasaku ainas. Tomēr tēva nojausma izrādās pravietiska – realitāte ir pavisam citāda. Sapņiem savijoties ar realitāti, rodas šī grāmata – aizkustinošu ainu, piedzīvojumu, draudzības, nodevības, smeldzīgi nostalģisku sāpju un prieka pilna,” grāmatas anotācijā raksta tās tulkotājs Juris Bērziņš.

Ilze Bērziņa ir Kanādā dzīvojoša latviešu māksliniece un rakstniece, kura ir publicējusi vairākus daļēji autobiogrāfiskus romānus par dzīvi Latvijā un trimdā angļu valodā. Par sevi rakstniece lakoniski saka: “Esmu dzimusi Talsos 1942. gadā, pēc tam ar ģimeni devāmies trimdā un dzīvojām Kanādā. 1995. gadā devos dzīvot uz Latviju, bet 1997. gadā Kanādā nāca klajā mana grāmata “Happy girl”, par kuru bija liela interese Kanādā, ASV un Austrālijā. Nu, 2019. gadā, šī grāmata ir iznākusi Latvijā.”

Kā norāda I. Bērziņa, visus no grāmatas pārdošanas gūtos ienākumus viņa ziedos labdarībai – servisa suņu biedrībai “Teodors” un “Eņģeļa pastam” (www.engelapasts.lv).

Grāmatu var iegādāties mūzikas izdevniecības “Lauska” tīmekļvietnē, kā arī Latvijas grāmatnīcās. Plašāka informācija par autori pieejama viņas tīmekļvietnē www.ilzeberzins.com.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.