Menu
 

Ķekavā tiks uzburta pagājušā gadsimta lauku balles atmosfēra nebijušā deju festivālā "Rijas balle"

  • Autors:  Līva Priede, projekta koordinatore
Foto - facebook.com/rijasballe Foto - facebook.com/rijasballe

“Rijas balle”, kas norisināsies Ķekavā no 27. līdz 29. septembrim, ir pavisam jauns tradicionālo deju festivāls, kura laikā dzīvās mūzikas pavadījumā tiks izdejotas dejas, kas bija populāras sarīkojumos un ballītēs 20. gadsimta sākumā, piemēram, valši, polkas, fokstroti.

Viena no lielākajām pasākuma burvībām ir divas deju naktis, kur iecienītākie Baltijas valstu tradicionālās mūzikas spēlmaņi izpildīs dzīvo mūziku un tās pavadījumā būs iespēja dejot, dejot, atpūsties un atkal dejot. Uz skatuves kāps tādas tautā iemīļotas grupas kā “Rahu The Fool”, "Kaktu balle", "Bumburņeicys", "Svīres", "Dandari", "Kauno Bandonija", Tallinas danču klubs, "Sprycauka" u.c., kopumā nodrošinot 12 stundu dzīvās mūzikas skanējumu.

Pasākuma organizatore un latviešu deju meistarklases vadītāja Inga Holsta aicina pievienoties visus tos interesentus, kuriem ir vien dejošanas pamatiemaņas vai arī pat tikai vēlme mācīties, jo, kā akcentē Inga, "šim nolūkam veidotas vairākas meistarklases ar atpazīstamākajiem pasniedzējiem no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, kuri sniegs iespēju iepazīt tādas mūsdienās reti dejotas dejas kā, piemēram, plakanpēdas valsis, lietuviešu polka, latviešu tango, u.c.”

Tā kā festivāla norises vieta ir jaunbūvētā Ķekavas sākumskola, tās plašajās telpās būs iespēja atrast pietiekami daudz stūrīšus, kur ikkatrs varēs radīt savu noskaņu dziedot, spēlējot vai dancojot. “Lai dalībnieki noķertu īsto, senlaiku sajūtu, īpaša vērība tiks pievērsta vietas vizuālajam noformējumam, piemēram, tiks izmantoti rudens ražas labumi, lauku sētai raksturīgi priekšmeti, salmu maisu sēžamie,” sola organizatore Līga Broduža.

Savukārt projekta koordinatore Līva Priede vēlas virzīt pasākumu tā, lai tas būtu iespējami videi draudzīgs: “Mēs aicināsim dalībniekus ne tikai šķirot atkritumus festivāla laikā, bet neradīt tos vispār. Piemēram, būs iespēja tikt pie dzērienu krūzēm, iemaksājot depozīta maksu, kas tiks atgriezta, ja krūzi saņemsim atpakaļ. Savukārt visi organiskie atkritumi nonāks mana dārza komposta kaudzē. Viss, kas nereti bezatkritumu saimniekošanā šķiet sarežģīti, sākot darīt, izrādās ir gana vienkārši!”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.