Menu
 

Ciklā "Kino un teātra mūzika" Jūrmalā viesosies komponists Zigmars Liepiņš

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

2019. gada pavasarī Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aizsāka jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. Līdz šim izskanējuši trīs koncerti, kuros klausītāji tikās ar komponistu Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu un Imantu Kalniņu. 11. oktobrī plkst. 18.00 Dzintaru koncertzālē notiks cikla “Kino un teātra mūzika” ceturtais koncerts, kurā būs iespēja tikties ar komponistu Zigmaru Liepiņu.

Koncertā izskanēs Zigmara Liepiņa komponētās melodijas no tādām filmām kā “Vajadzīga soliste” un “Sarkanais mežs”, operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”, muzikālās drāmas “Vadonis”, kā arī teātra izrādēm “Adata”, “Trīs musketieri”, “Berlīnes zēni”, “Iedomu spoguļi”, “Punktiņa un Antons”, “Žanna d’Arka”. Pats autors koncertā būs pie klavierēm un izpildīs skaņdarbus kopā ar solistiem un instrumentālo grupu, tomēr, saglabājot intrigu, mākslinieku vārdi tiek turēti noslēpumā, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Cikls “Kino un teātra mūzika” ir veidots kā sirsnīga saruna ar populāriem un tautā iemīļotiem komponistiem par viņu radīto mūziku leģendārām 20. gadsimta izrādēm un kinofilmām. Koncertos būs iespēja tikties ne tikai ar komponistiem, bet arī kinofilmu aktieriem, mūziķiem un dziedātājiem, ar kuriem komponistiem ir izveidojusies cieša sadarbība.

Saglabājot intrigu, mākslinieku vārdi, kuri piedalīsies nākamajos koncertos, tiek turēti noslēpumā. Savukārt iepriekšējos koncertos pie Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna un Imanta Kalniņa viesojās tādi populāri mākslinieki kā Intars Busulis, Renārs Kaupers, Latvijas Radio bigbends, Dināra Rudāne, “Carneval Youth”, “Autobuss debesīs”, Zigfrīds Muktupāvels, Annija Putniņa, Amber, Ance Krauze un daudzi citi, solot arī nākamo koncertu apmeklētājiem daudz pārsteigumu, stāsta M. Pučka.

Komponists un taustiņinstrumentālists Zigmars Liepiņš dzimis Liepājā, mūziķu ģimenē. Beidzis Liepājas Mūzikas vidusskolu un Latvijas Valsts konservatoriju. Septiņpadsmit gadu vecumā sācis sacerēt pirmās dziesmas, kā arī spēlēt Liepājas grupā “Santa”. No 1973. gada bijis ansambļa “Modo” taustiņinstrumentālists un dziesmu autors, vēlāk arī tā vadītājs. 1982. gadā ansamblis “Modo” ieguva nosaukumu “Opus”, un Z. Liepiņa vadībā grupa pastāvēja līdz 1989. gadam. 20. gadsimta 80. gadu sākumā Z. Liepiņš nokļuva popularitātes virsotnē, radot virkni tā laika hitu (“Vēl ir laiks”, “Viss kārtībā”, “Ceļojums”, “Dziesma par rozīti”, “Sentiments” u. c.). 1983. gadā viņš guva ievērību ar mūziku pirmajai Rīgas kinostudijas muzikālajai spēlfilmai “Vajadzīga soliste”.

Līdztekus darbībai estrādes mūzikas jomā komponējis mūziku teātra izrādēm, un darbība teātra žanrā vainagojusies ar rokoperu “Lāčplēsis”, operu “Parīzes Dievmātes katedrāle” un “No rozes un asinīm”. No 2013. līdz 2019. gadam bija Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs. Saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni (IV šķira, 2002) un Latvijas Lielo mūzikas balvu (par operu “Parīzes Dievmātes katedrāle”, 1997), vēsta koncertzāles pārstāvis.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.