Menu
 

Rakstniekam Gatim Ezerkalnam patīk pusdienot kādā no Rīgas parkiem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - Aigars Truhins Foto - Aigars Truhins

Nule klajā nācis jaunā rakstnieka Gata Ezerkalna fantāzijas žanrā sarakstītais debijas romāns “Ragana manā skapī”. Tas ir stāsts par mūsdienīgu divdesmitgadnieci Līnu Krastu, kuras dzīvē itin visu maina negaidīts telefona zvans… Romāna autors ieguvis maģistra grādu klasiskajā filoloģijā, taču allaž aizrāvies ar latviešu folkloru un teikām. Iedvesmu šim romānam viņš smēlies latviešu folkloras pētnieka Sanda Laimes monogrāfijā “Nakts raganas”.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Laikam trakākais bija četrdesmit minūšu ilgs gājiens naktī cauri Atēnu bēdīgi slavenajam rajonam Omonja, jo sanāca nokavēt pēdējo transportu uz mājām. Tiku cauri ar vieglu izbīli.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē...
…bija tad, kad uzzināju, ka esmu izvēlēts astoņu mēnešu ilgai jaungrieķu valodas un kultūras stipendijai Grieķijā. Tas noteikti bija viens no emocionālākajiem pēdējo gadu notikumiem un arī sapņa piepildījums.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Rakstīšanai iedvesmu smeļos garastāvokļa mūzikā, zaļajā tējā un visdažādākajās ikdienas situācijās, ko noteikti gribu uzlikt uz papīra. Vēl, protams, man palīdz saistoša lasāmviela un mūsu pašu četri gadalaiki.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Ja vien negāž lietus, dodos uz un no darba ar velosipēdu vai kājām. Nodarbojos ar skriešanu, jo tas lieliski palīdz cīņā ar ikdienas stresu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Kad nav laika vai gribēšanas gatavot, ēdu fast food. Vēl dzeru daudz kafijas. Abus no šiem cenšos kaut kā ierobežot, lai arī ne vienmēr sanāk.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Pavisam noteikti XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerts, ko paveicās noskatīties klātienē. Tas bija fantastisks!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Ja vēl kāds nav paspējis, silti iesaku izlasīt Patrika Rotfusa “Vēja vārdu”. Īstā grāmata drēgnam rudens vakaram ar karstas tējas krūzi.

Kādu mūziku klausāties?
Galvenokārt folkmūziku, tradicionālo un tautas mūziku (“Wardruna”, “Heilung”). Ļoti patīk arī ambientā un trailer mūzika (“Audiomachine”, “Two Steps From Hell” u.c.).

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Ja ēdiens ir sagatavots līdzņemšanai un vēl ir jūtams siltums, man patīk pusdienot kādā no Rīgas parkiem. Lielākoties tomēr sanāk pusdienot telpās, un tad cenšos iet uz dažādām vietām. Pēdējā laikā ļoti iepatikušies Rīgas “Ezīši”, pateicoties to atmosfērai.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Nav tādas vienas konkrētas vietas. Tagad – rudenī – novēlu izrauties no savas ierastās vides un pavadīt vairāk laika ārpus telpām. Protams, der apmeklēt arī kādu grāmatu veikalu vai bibliotēku, lai nodrošinātos ar lasāmvielu gada tumšajam laikam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.