Menu
 

Normunds Rutulis: "Dzīve ir skaista, ja proti to novērtēt!" Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Publicitātes foto Publicitātes foto

Koncerttūrē "Man nav žēl" dziedātājs Normunds Rutulis 18. oktobrī plkst. 19.00 viesosies Ādažu Kultūras namā un 20. oktobrī plkst. 15.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī. Dinamiski un atraktīvi, mijoties astoņu popbaleta dejotāju priekšnesumiem un efektīgām gaismu un lāzeru spēlēm un neierastām 3D vizualizācijām, izskanēs Raimonda Paula jaunie skaņdarbi, kā arī sen zināmi un klausītāju iemīļoti hiti.

Jaunās programmas koncerttūrē Normunds Rutulis aizraus publiku ar skanīgām melodijām, atraktīviem deju soļiem un jau ierasto sirsnību. Klajā nācis arī Normunda Rutuļa desmitais albums "Man nav žēl" ar divpadsmit jaunām Raimonda Paula dziesmām, un kopā ar dziedātāja autogrāfu to varēs iegādāties koncerta norises vietā.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?

Pārāk ekstrēms vairs neesmu. Ar gadiem esmu nomierinājies. Vairāk jūtu dzīves vērtību un nozīmi. Diezgan labi atmiņā palicis laiks, kad puikas gados piedalījos motokrosa sacensībās. Tad, pārvarot bailes, gāzes droseli turēju maksimālā noslodzē. Bija gadījumi, kad drošāk bija uz brīdi pievērt acis.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Nešauboties varu teikt, ka tie ir manu bērnu dzimšanas gadījumi. Pilnīgu eiforiju izjutu, uzzinot, ka man būs dēls. Tas saistīts ar iepriekš minēto dzīves vērtību. Kad dzima meita, es vēl pats biju puika – man bija 21.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Pilnīgi noteikti tā ir mana ģimene, kuras dēļ notiek viss manā dzīvē. Arī pasaules mūzika mani iedvesmo.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Sportiskas aktivitātes. Regulāri peldu, spēlēju skvošu un vasaras sezonā arī golfu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Kaitīgie ieradumi mainās atkarībā no dzīves līkločiem. Par tiem runāt nav vērts, jo, līdzīgi kā ar sliktiem sapņiem, tie ir nevēlami un, ja vēlies, lai tie neprogresētu, par tiem nav jārunā.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Ļoti patīk apmeklēt mūzikas koncertus ārpus Latvijas. Tajos jūtos daudz atbrīvotāks un varu izbaudīt mākslu pilnībā. Pirms pāris gadiem Tallinā apmeklēju savas favorītgrupas "Incognito" koncertu. Tas bija – wow! Patīk arī Dailes un Jaunā teātra izrādes. Ne visas, bet process aizrauj.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Grāmatas lasu reti, tāpēc rekomendēt nevaru, bet filmas skatos regulāri. Taču to ir tik daudz, ka izvēlēties kādu konkrēti arī ir sarežģīti. Nu, varbūt ir vērts noskatīties "The Professor" ar Džoniju Depu vai "Seven Pounds" ar Villu Smitu, vai arī "Beautiful Mind" ar Raselu Krovu. Dzīve ir skaista, ja proti to novērtēt!

Kādu mūziku klausāties?

Daudz mūzikas ir manā prātā un dziesmu krātuvē. Pamatā gan tā ir ar soul apakšžanriem saistīta. Mūzikā enerģiju gūstu no ritma un tā elementiem, saulainas harmonijas, perfekti iederīgas melodijas un izpildītāja spējas tam visam pielāgoties, papildināt un veidot perfektu sinerģiju. Paša hobijs ir šādu žanru interneta radio, kur skan mana iecienītākā mūzika 24 stundas diennaktī, piemēram, www.normaradio.lv.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Pilnīgi noteikti – mājās. Mana sieva gatavo visgaršīgāk! Esmu lutināts arī ar šāda veida ekstrām, tāpēc tās ar baudu izmantoju. Tiesa, arī mana meita gatavo ļoti garšīgi, tomēr ikdienā mēs esam katrs savā Rīgas galā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Visa Latvija kopumā. Jo tik daudz skaistu un noskaņām bagātu ainavu vienuviet ir tikai pie mums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.