Menu
 

Spēlfilmai "Jelgava ‘94" mēneša laikā vairāk nekā 23 000 skatītāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Spēlfilma “Jelgava ‘94” kļuvusi par pašmāju rudens hītu – kopš filmas pirmizrādes septembrī, tātad apmēram mēneša laikā, to noskatījušies jau 23 530 skatītāji, liecina Nacionālā Kino centra informācija.

Filmas producente Antra Cilinska uzskata – filmas panākumi skaidrojami ar to, ka filma uzrunā dažādu paaudžu skatītājus.

“Mēs esam pamanījuši, ka filmu arvien vairāk skatās ģimenes. Vecāki vēlas parādīt bērniem savu jaunību un saviem vecākiem atklāt, kādi paši toreiz bijuši. Esam saņēmuši daudz komentāru par to, ka pēc filmas noskatīšanās ģimenēs notikušas interesantas sarunas. Jaunieši ierauga savus vecākus citā gaismā un tajā pašā laikā arī paši spēj identificēties ar filmas stāstu, jo pēc būtības jau daudz nekas nav mainījies. Tāpat prieks, ka skolotāji uz filmu ved klases, jaunieši noskatās kopā ar saviem klasesbiedriem un pēc tam skolā pārrunā redzēto.”

Filmas stāsta centrā ir nupat četrpadsmit gadu dzimšanas dienu nosvinējušais Jānis, Jelgavas puika ar “zubra” līmeņa mācību sasniegumiem, kurš cenšas būt neviena nemanīts. Tomēr iemīlēšanās klasesbiedrenē Kristīnē un nejauši iegūtie draugi Nāve un Zombis neatgriežami aizsāk jaunu lapaspusi Jelgavas pusaudža dzīvē – ir jāspēlē mūzikas grupā, jāklausās metāls, vajadzīgas īstās drēbes un galu galā līdz asarām jānoved skolotāji un vecāki...

Filma “Jelgava ’94” saņēmusi deviņas nominācijas Nacionālajai Kino balvai Lielais Kristaps, tai skaitā kategorijās Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākais spēlfilmas režisors, Labākais mākslinieks. Filma “Jelgava ‘94” vēl joprojām skatāma kinoteātros visā Latvijā, un autori īpaši aicina izmantot skolēnu brīvdienas, lai ģimenes filmu paspētu noskatīties kopā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.