Menu
 

Tartu ceturto reizi notiks Latvijas nedēļa

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - www.facebook.com/events/820257935074385/ Ilustrācija - www.facebook.com/events/820257935074385/

Tartu Latviešu biedrība sadarbībā ar Tartu Universitāti, Latvijas Republikas vēstniecību Igaunijā, Tartu latviešu kultūrtelpu “Just Lati”, “Tartu Kultūras pagrabu”, Liepājas mākslinieku apvienību “Wind for art”, Liepājas Kultūras pārvaldi, mākslas kritiķi Janu Kukaini, mākslinieci Ingrīdu Pičukāni un mūziķi Viju Moori, kā arī “Digital Learning Systems OU“ no 20. līdz 23. novembrim aicina apmeklēt Tartu Latvijas nedēļu.

Tartu Latvijas nedēļu kopš 2015. gada organizē Tartu Latviešu biedrība, un tās mērķis ir iepazīst Igaunijas iedzīvotājus ar jaunāko Latvijas kultūrā un izglītībā, piedāvājot tematiskus pasākumus vairāku dienu garumā.

Šogad daudzi no nedēļas pasākumiem norisināsies pateicoties aktīvai partneru iniciatīvai. Pirmā no tādām ir 20. novembrī plānotais neformālais latviešu kultūras vakars “Tartu Kultūras pagrabā“, piedaloties dzejniekam un tulkotājam Guntaram Godiņam un flautistei Katei Lasmanei.

21.novembrī sekos Liepājas mākslinieku apvienības “Wind for Art“ izstādes atklāšana Tartu Universitātes Pasaules valodu un kultūru koledžā, kurā piedalīsies arī LR vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons.

22.novembrī Tartu Universitātē ar lekciju “Violent and Irresistable: the Sublime and Feminist Art in Latvia“ uzstāsies mākslas kritiķe un kuratore Jana Kukaine, un tās pašas dienas vakarā Tartu latviešu kultūrtelpā “Just Lati“ Ingrīda Pičukāne un Vija Moore veidos mākslas un mūzikas performanci “Neatkarīgā sieviete“. Savukārt 23.novembris tiks veltīts ģimenēm ar bērniem, turpat “Just Lati“, prezentējot “Lupatiņus“ un interaktīvo pildspalvu, pasākumā piedalīsies arī latviešu rakstniece Maira Dobele un igauņu dzejnieks Contra jeb Marguss Konnula.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.