Menu
 

Video: Pirmizrādi piedzīvo romantiskā komēdija "Jaungada taksometrs 2"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valdis Melderis Foto - Valdis Melderis

Ceturtdien “Kino Citadele” režisora Māra Martinsona romantiskā komēdija “Jaungada taksometrs 2” mirdzošā svētku gaisotnē, kas bija piepildīta ar smiekliem un jokiem, pulcēja pirmizrādes viesus un visu filmā iesaistīto aktieru ansambli, atklājot filmas ceļu uz kinoteātriem ne tikai Latvijā.

“Jaungada taksometrs 2” ir romantiska, pozitīva, krāsaina un svētku atmosfēras caurstrāvota komēdija, kas ir filmas pirmās daļas “Jaungada taksometrs” turpinājums. Tā ir pirmā filma Latvijas mūsdienu kino vēsturē, kuras varoņi izdzīvos savas sižeta līnijas turpinājumu.  Skatītājam, kas būs redzējuši pirmo daļu, otrā būs patīkama atkalredzēšanās, bet tiem, kas skatīsies pirmo reizi – emocionāla iepazīšanās ar svētku filmas pasauli un varoņiem, sola filmas autori.

“Jaungada taksometrs 2” filmas darbība norisinās pēc gada, kur varoņi atkal skaita stundas līdz Jaunajam gadam. Andrejs (Lauris Reiniks) pavada to kopā ar savu mīļoto Ilzi (Anete Krasovska), gaidot atbraucam viņas mammu, lai beidzot iepazītos un paziņotu par gaidāmo mazuli. Ilzes neskaitāmo iegribu dēļ, viņš neviļus kļūst par salaveci neparastā pasākumā, kas var mainīt ne tikai viņa paša, bet arī jaunās ģimenes nākotni.

 “Filmas vēstījums filmas otrajā daļā, ko es vēlētos nodot skatītājiem, atspoguļojot varoņu stāstus – “Dzīve ir jāņem tāda, kāda tā ir”,” stāsta filmas režisors Māris Martinsons. Pēc filmas pirmizrādes režisors palicis pārdomās. Gan pirmizrādes laikā, gan pēc tās no aktieriem un no skatītājiem saņemti neskaitāmi piedāvājumi, idejas un ierosinājumi par to, kā būtu katra personāža stāstam jāattīstās tālāk, liekot saprast, ka ilgs laiks svinēt pirmizrādi viņam neatliks un būs jāstrādā tālāk. Bet, vai tā patiešām būs, to rādīs laiks un skatītāji šobrīd.

No 6.decembra filma skatāma visos kinoteātros Latvijā, tāpat arī piektdien filmas pirmā daļa – “Jaungada taksometrs” – satiksies ar skatītājiem Īrijā, un pēc dažām nedēļām jau būs atceļojusi arī filmas otrā daļa.

“Jaungada taksometrs 2” galvenajās lomās: Lauris Reiniks, Anete Krasovska, Baiba Sipeniece - Gavare, Valters Krauze, Nauris Brikmanis, Andris Bulis, Zane Dombrovska, Ieva Florence – Vīksne, Māra Sleja. Šogad filmas krāšņajai aktieru buķetei ir pievienojušies burvīgi tēli – Anna Lieckalniņa un Mārtiņš Kozlovskis (Kozmens), kas neparedzami papildina Jaungada nakts piedzīvojumus.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.