Menu
 

Janvāra sākumā Siguldā atklās laikmetīgās mākslas izstādi "Facebox"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

3. janvārī plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” zālē “Silva” tiks atklāta grafiskās dizaineres un scenogrāfes Agneses Melbārdes izstāde “Facebox”. Izstādē būs apskatāmi pieci īpaši izgaismoti vides mākslas objekti, ko veido mākslinieces 20 neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas par piecām sociālām tēmām, kas eksponētas īpaši šai izstādei veidotās kastēs jeb facebox.

Ekspozīciju veido četru plakņu gleznas, kuras skatītāju “apņem” ar informāciju, kas reizē nosprauž robežas un ļauj izceļot ārpus tām. Gleznas tiek gaismotas ar speciālām blacklight lampām, un tas liek mainīt skatītāju acij tik pierasto skatupunktu. Katram no facebox ir dots savs vārds – Bērnišķīgie, Notvertie, Izsalkušie, Pārdabiskie un Ego, kas aptver kādu no pieciem sociālajiem tematiem, par kuriem māksliniece aicina aizdomāties, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Objekti tiks apskaņoti ar speciāli veidotu skaņu partitūru, ko radījusi Zane Dombrovska. Veidojot skaņu dizainu Agneses Melbārdes gleznām, viņa iedvesmojusies no atsvešinātības un Visuma tēmām. Uz robežas starp jauno dzīvību un pasaules galu, atstājot arī zināmu vietu viegli pašironiskam humoram par sevi.

Izstāde būs apskatāma no 3. līdz 28. janvārim darbdienās no plkst. 10.00 līdz 19.00 un sestdienās no plkst. 12.00 līdz 16.00. 23. janvārī izstādes ietvaros māksliniece Agnese Melbārde vadīs īpašas meistarklases jauniešiem, kurās būs iespēja tuvāk iepazīt un izmēģināt neona mākslas specifiku, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Agnese Melbārde ir apguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā gan scenogrāfiju, gan vides dizainu bakalaura un maģistra programmā, tāpēc viņas radītie darbi reizē spēlējas telpā un rada sajūtu, ka izkāpj no tās ārā. 2016. gadā māksliniece ar personālizstādi “Therapy” viesojās arī prestižajā "Artexpo New York 2016".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.