Menu
 

Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode vienmēr meklē jaunas idejas Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto: Miks Jeluškins Foto: Miks Jeluškins

1. janvāris pavisam oficiāli uzskatāms par Latvijas Radio 3 "Klasika" dzimšanas dienu, un šogad "Klasika" svin jau divdesmit ceturto jubileju. Radiostacijas dzimšanas dienā bija sarūpēta dāvana klausītājiem – diriģenta Andra Nelsona vadītā "Vīnes filharmoniķu" tradicionālā Jaungada koncerta tiešraide no Vīnes. Taču, kā sola LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode, šogad netrūks arī citu aizraujošu un interesantu raidījumu: intervijas ar pašmāju mūziķiem un pasaules zvaigznēm, koncertu un operu tiešraides tepat no Latvijas un pasaules koncertzālēm un opernamiem, ierakstu apskati… "Paldies, ka esat un būsiet kopā ar mums!" saka Gunda.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Trošu sēdeklītī iekārta un motorlaivas vilkta, ar izpletni plivinājos virs Sarkanās jūras. Nebiju ieņēmusi pareizo pozu un gandrīz izgāzos tām trosēm cauri. Saņēmos, un viss beidzās labi.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Vīra dāvana dzimšanas dienā – maza rotu lādīte, kurā bija ievietotas kartītes ar īsiem aprakstiem par mūsu pirmo braucienu uz Zalcburgas festivālu. No tā sākās kopīgie skaistie muzikālie piedzīvojumi.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Vislieliskākie kolēģi pasaulē, tikšanās ar izcilām personībām. Mūzika un visi mākslu veidi. Jā, un lieliskais skats no darbistabas loga uz Doma baznīcu un vienmēr mainīgajām debesīm.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Daudz strādāt, vienmēr meklēt jaunas idejas, ceļot, smieties, neturēt ļaunu prātu. Jūsu kaitīgie ieradumi? Pārāk daudz strādāt. Šo to atstāt uz pēdējo brīdī, jo tad man ir adrenalīns. Nemācēt aiziet laikus gulēt. No rīta brokastot gultā.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Vislieliskākie kolēģi pasaulē, tikšanās ar izcilām personībām. Mūzika un visi mākslu veidi. Jā, un lieliskais skats no darbistabas loga uz Doma baznīcu un vienmēr mainīgajām debesīm.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Daudz strādāt, vienmēr meklēt jaunas idejas, ceļot, smieties, neturēt ļaunu prātu.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Pārāk daudz strādāt. Šo to atstāt uz pēdējo brīdī, jo tad man ir adrenalīns. Nemācēt aiziet laikus gulēt. No rīta brokastot gultā.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Lucernas koncertzāli, kurā ir brīnišķīga akustika. Ēka ne tikai atrodas uz ūdens, bet tas tek pat cauri koncertzāles foajē. Moderna arhitektūra un draudzīga vide klausītājiem. Tur koncentrējas izcili mūziķi un laba mūzika.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.