Menu
 

Svētki klaviermūzikas mīļotājiem – 6. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā koncertēs trīs Osokini un draugi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jānis Romanovskis Foto - Jānis Romanovskis

6.aprīlī Latvijas Nacionālajā operā notiks īpašs vakars klaviermūzikas mīļotājiem – koncerts “Trīs Osokini un draugi Operā”. Tajā kopā spēlēs visi trīs izcilie pianisti: tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti Andrejs un Georgijs Osokini.

Osokini ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki klaviermūzikas mīļotājiem. Šis koncerts būs īpašs notikums, jo trīs Osokini savā programmā pirmo reizi tiksies ar draugiem mūzikā. Tie būs pasaules slavu ieguvušās māsas Kristīne Balanas (vijole) un Margarita Balanas (čells), Jevgēnijs Čepoveckis (vijole),  Dorotea Standi (čells), Konstantīns Paturskis (vijole) un Pēteris Trasuns (alts).

Kā pastāstīja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile, programma ir veidota ļoti dinamiski, atklājot katra mākslinieka neatkārtojamo rokrakstu. Skanēs ugunīgā un krāsainā franču komponistu Žorža Bizē un Morisa Ravēla mūzika, monumentālie Modesta Musorgska opusi, kūsājošās jaunības enerģijas caurstrāvotais Rahmaņinova klavieru Trio, kā arī viens no vispazīstamākajiem Šostakoviča kamermūzikas skaņdarbiem. Savu jauniestudēto programmu Osokini atskaņos uz īpaši šim koncertam atvesta “Yamaha” koncertflīģeļa.

Koncerts notiks opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai. Rīkotāji lūdz ņemt vērā, ka vietas balkonu sānos un tālākajās rindās ir ar ierobežotu redzamību. Biļetes uz koncertu “Trīs Osokini un draugi Operā” var iegādāties Latvijas Nacionālās operas un “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.