Menu
 

Siguldā apskatāma gleznotājas Aijas Princes izstāde "Vienkārši prieks"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls
Līdz 14. martam Siguldas mākslu skolas “Baltais flīģelis” izstāžu telpā apskatāma gleznotājas Aijas Princes gleznu izstāde “Vienkārši prieks”. 2. martā plkst. 17.00 būs arī iespēja satikties ar pašu mākslinieci, kura pastāstīs vairāk par savām gleznām un to, kur smelties patiesu ieraudzīšanas, sajušanas un radīšanas prieku.
 
Kā informē Siguldas novada pašvaldībā, māksliniece glezno eļļas tehnikā, viņas gleznām raksturīga krāsu emocionālā dinamika un triepienu faktūru mirdzošas gaismēnu rotaļas. Dabas krāsu pasaule ir tā, kas apbur gleznotāju, izraisa apbrīnu, un sniedz iespēju gremdēties pārdomās. Sākotnēji vairāk gleznās dominēja ziedi un klusās dabas, pa retam akti un kāds portrets. Pēdējās izstādēs arvien vairāk redzamas ainavas, kuras tapušas, strādājot plenēros, un asociatīvi gleznojumi, kuri radušies, iedvesmojoties no dabas nesteidzīgiem vērojumiem vai personīgiem ideju uzplaiksnījumiem.
 
Gleznotājas, mākslas pedagoģes un ainavu arhitektes Aijas Princes pirmā izstāde tika sarīkota Dobelē 1989. gadā. Par to, cik daudz un aktīvi māksliniece strādā, liecina sarīkotās personālizstādes Rīgā, Jūrmalā, Tukumā, Saldū, Valmierā, Jelgavā, Cēsīs, Rūjienā, Kandavā, Dobelē un citās Latvijas pilsētās. Aijas Princes darbi atrodas Dobeles Novadpētniecības muzejā, Ojāra Vācieša muzejā un Tukuma muzeju kolekcijās, kā arī privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Vācijā, Šveicē, Austrijā, Norvēģijā, Dānijā, Krievijā, Spānijā, Portugālē, ASV, Kanādā, Austrālijā, Francijā un citās valstīs, vēsta pašvaldības pārstāvji.
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.