Menu
 

Horeogrāfi Edīti Ābeltiņu iedvesmo jauniešu aizrautība Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto: LETA Foto: LETA

Salaspils mūsdienu deju studija "Buras" dodas koncerttūrē pa Latviju, piedāvājot skatītājiem uzvedumu pēc multiplikācijas filmas "Inside Out" ("Prāta spēles") motīviem. Koncertprogrammā piedalīsies 85 deju studijas audzēkņi vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem. Koncertā redzamie numuri veidoti dažādos deju stilos, starp kuriem pārstāvēta laikmetīgā deja, hiphops, breiks, kā arī tajā iekļauti dažādi akrobātiskie elementi.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Man ir bailes no augstuma, tādēļ parasti cenšos neaizrauties ar aktivitātēm, kur augstu jākāpj vai jālido. Bet kādu dienu man bija iespēja palidot "Aerodium" vēja tunelī, un es piekritu šim izaicinājumam. Sajūtas bija fantastiskas, un es labprāt šo piedzīvojumu atkārtotu vēlreiz.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Šeit man būs divi vienlīdz aizkustinoši brīži – abu manu dēlu piedzimšanas dienas. Un šobrīd prieks, ka abi dēli ir aktīvi "Buru" dejotāji.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Man ļoti patīk strādāt ar jauniešiem. Viņi mani regulāri iedvesmo ar savu zinātkāri, nemitīgo aizrautību un mīlestību pret deju. Uz treniņiem teju vienmēr dodos kā
ciemos pie saviem domubiedriem, ar kuriem kopā veicam lielu darbu un priecājamies par sasniegto rezultātu.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Katru sestdienas rītu vadu jogas nodarbības, līdz ar to vairoju veselību sev un citiem, kā arī restartējos pēc garās un darbīgās nedēļas.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Dzīvē tā ir iekārtojies, ka man ir ļoti darbīgi vakari, kas bieži nozīmē došanos gulēt ļoti vēlu. Tas nav pārāk veselīgi. Vajadzētu censties iet gulēt agrāk.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Kopā ar vīru nesen bijām uz "Cirque du Soleil" izrādi "Crystal" "Arēnā Rīga". Atmiņā palika iespaidīgais šovs, kā arī uzveduma režija, kas vienotā plūdumā savienoja
ļoti dažādus priekšnesumus, šķietami nemanot veidojot vienotu stāstu. Protams, noteikti jāuzteic arī priekšnesumu kvalitāte.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Gan bērniem, gan arī pieaugušajiem noteikti iesaku noskatīties animācijas filmu "Inside Out" jeb "Prāta spēles" – ļoti oriģināls un neparasts stāsts, kas liek
aizdomāties par pavisam ikdienišķām situācijām. Filma rada daudz pozitīvu emociju, bet tajā pašā laikā kamols kaklā arī noteikti sakāps.

Kādu mūziku klausāties?

Man nav izteiktas prioritātes un patīk ļoti dažāda mūzika. Uz mūziku skatos caur dejas prizmu, tādēļ varu atrast ko interesantu teju katrā mūzikas žanrā.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Nesen atklāju jaunu vakariņu vietu Rīgā, Berga bazārā. Noteikti iesaku tur apmeklēt gastrobāru "Cydonia".

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Latvijā ļoti esmu iemīlējusi Ķemeru tīreli, kur mazie kociņi un arī visi pārējie augi atgādina bonsai kociņus, un brīžiem tur izskatās kā mazā Japānā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.