Menu
 

"Tuntuļu Jurīša" jaunajā versijā Kronenberga oriģinālzīmējumi iekļauti Jūrmalas dabas fotogrāfijās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Klajā nācis jauns, oriģināls Alberta Kronenberga grāmatas “Tuntuļu Jurītis” izdevums, kurā Kronenberga oriģinālzīmējumi iekļauti Jūrmalas dabas fotogrāfijās, liecina informācija kūrortpilsētas pašvaldības vietnē.

Jaunajā izdevumā Kronenberga darbs ir papildināts ar foto foniem. Kronenberga zīmējumi, to askētiskās, melnbaltās līnijas labi sadzīvo ar krāsaino realitāti Indras Kalvānes radītajās Jūrmalas dabas fotogrāfijās dažādos gadalaikos. Maketa dizaina veidotājs Raimonds Ivanovskis, izdevumā savienojot šķietami nesavienojamas lietas, oriģinālajam Kronenberga darbam piešķīris jaunas krāsas un sajūtas.

Galvenais grāmatas varonis ir apķērīgs lauku zēns Jurītis, kas patiesībā ir pats autors bērnībā un grāmatā aprakstītie notikumi risinās Jūrmalā – Kronenberga dzimtajā pusē. Lielupes pļavas, Valteru meža takas, lauki, dzirnavas, baznīca – dzimtā Sloka ir Tuntuļu Jurīša pasaule, kas eksistē arī šodien, taču citāda nekā 1935. gadā, kad grāmata piedzīvoja pirmizdevumu.

Projektu “Tuntuļu Jurītis Jūrmalā” realizēja biedrība “Kronenbergs un Draugi”, kas popularizē rakstnieka un mākslinieka radošo mantojumu, strādājot ar autora oriģināldarbiem. A. Kronenberga grāmatas izdošana atbalstīta Jūrmalas pilsētas profesionālās mākslas projektu konkursā "Profesionālās mākslas pieejamība Jūrmalā".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.