Menu
 

Grupas "Sestā jūdze" mūziķis Modris Miķelsons aizrāvies ar klasiskās mūzikas baudīšanu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Mārtiņš Plūme Foto – Mārtiņš Plūme

Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa “Sestā jūdze” dodas savas pastāvēšanas laikā pirmajā brīvdabas koncerttūrē “Šī ir vienīgā diena, vienīgā nakts”, sniedzot klausītājiem iespēju atkal satikties pēc ilgāka pārtraukuma. 28. augustā grupa viesosies Stopiņu novada Līgo parka estrādē, bet 29. augustā – Ikšķiles brīvdabas estrādē.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Neesmu ekstrēmists. Ekstrēmākais, ko atļaujos – ātru braukšanu ar automašīnu reizēm. Un arī tad tikai kādu nelielu ceļa posmu.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē…
Šobrīd droši varu teikt, ka mazmeitiņas piedzimšana. Jautājums, gribētos teikt, filozofisks. Cik veiksmīgi pildās mans cilvēka – apziņas nesēja – dzīves uzdevums, un ar to saistītie notikumi dzīvē. Mani aizkustina viss labais, kas notiek manā ģimenē, manu bērnu veiksmes, jo tajā es saskatu, cik veiksmīgi mēs ar sievu esam pratuši viņos ielikt kādu kripatiņu no savas dzīves ziņas.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mani nekas tā neiedvesmo darbam kā apziņa, ka mājās viss ir kārtībā, ka es daru un man izdodas. Ka mana darba rezultāts ir vajadzīgs un cilvēkiem ir prieks par to, ko esmu “sadarījis”.

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?
Joga, meditācija, veģetārs uzturs un ticība.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?
Nakts ēšana. Jā, man patīk našķēties.

Dažreiz pieķeru sevi, nosodīdams citus vai līdzcilvēku rīcību, aizmirsdams, ka pats neesmu ne kripatiņu labāks.

Kāda ir vērtīgākā dzīves laikā gūtā atziņa?
Viss šajā dzīvē ir relatīvs, izņemot absolūto Patiesību. Kā teikts rakstos: “Taisnība ir katram sava, bet Patiesība ir viena, un tā ir pie Dieva.”

Grāmata vai filma, ko ieteiktu redzēt/izlasīt citiem.  
Grāmata – Dena Milmena “Mierpilnā karotāja ceļš”. Mans pēdējais vērtīgais atradums – Oga Mandino “Pasaules dižākais tirgonis”.

Filma – Paolo Sorentino filma “Jaunība” (2015. g.). Manuprāt, izcils aktieru darbs. Ir gan par ko pasmiet, gan aizdomāties.

Kādu mūziku klausāties?
Protams, kā grupas “Sestā jūdze” dalībniekam pieklājas, man patīk un klausos “country”. Taču sava dēla Rūdolfa dzīves gaitu iespaidā esmu aizrāvies ar klasiskās mūzikas baudīšanu. Tas ir vairāk dvēselei. Mani mīļākie skaņdarbi – Rahmaņinova 2. klavierkoncerts un Brāmsa 3. simfonija. Klausoties klasisko mūziku, nokļūstu neaprakstāmu emociju varā.

Iecienīta vieta, kur pusdienot (ja nav ārkārtas stāvokļa).
Uzturā lietoju veģetāru pārtiku. Tāpēc mani ieteikumi attiecas uz vietām, kur tā tiek piedāvāta. Grūti atzīmēt vienu. Sākšu ar “Miit”  – izcila “Specialty coffee” baudīšanas vieta ar burvīgiem vegāniem un veģetāriem saldumiem. Īpaši iesaku nobaudīt “Gardelli Mzungu project” (Uganda) kafiju, gatavotu “kalitā”. Iesaku izbaudīt arī “Miit” pusdienu piedāvājumus. Ļoti garšīgi.

Ir vēl kāda vieta Rīgā ar nosaukumu “Terapija”. Šeit mani favorīti ir vegrasols, sojšliks (cepšanai uz grila – mēli var norīt) un vegāno zupu piedāvājumi. Izcila vegānā virtuve.

No ārpus Rīgas iestādījumiem patīkams pēdējais atklājums – restorāns “Rātes vārti” (Valmiera). Ēdienkartē ir īpašā sadaļa ar veģetāriem ēdieniem, no kuriem īpaši gribu izcelt sojšļiku un dārzeņu sautējumu ar graudaugiem.

Vēl ar ģimeni esam iecienījuši itāļu restorānu “Dolce Vita” (Tartu). Ļoti labi pagatavoti ēdieni un sirsnīga apkalpošana.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot.
Dzīvoju šodien un te. Taču no redzētā un piedzīvotā atmiņā ir palikušas emocijas, kas rada vēlmi kādu laiku pavadīt Provansā vai Toskānā. Zaļums, ziedu aromāts un kalnu gaiss. Tas ir mans.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.