Menu
 

Arī Siguldā oktobrī norisināsies starptautiskais Manhetenes īsfilmu kinofestivāls

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

No 1. līdz 31. oktobrim Latvijas pilsētās jau tradicionāli norisinās starptautiskais Manhetenas īsfilmu kinofestivāls. Siguldā festivāla programmu varēs skatīt kino "Lora"  9.oktobrī plkst.18.00, 10.oktobrī plkst.10.45 un 18.00, 11.oktobrī plkst.12.00 un 15.00 un 15.oktobrī plkst.18.00.

Jau devīto gadu pēc kārtas Latvijas kino skatītāji apvienosies ar vairāk nekā 100 000 kinomīļiem no 300 pilsētām vienā pasaules skatītāju žūrijā, lai izvēlētos labāko filmu no festivāla “Manhattan Short Film Festival” Ņujorkā finālistiem. Šis ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē – katrs skatītājs saņem anketu un balso par viņaprāt labāko īsfilmu un aktieri, informēja rīkotāji. 

Festivāla fināla programmai tiek atlasītas labākās deviņas filmas no iesūtītajām. Šogad festivāls saņēma 971 filmas no 54 valstīm. Fināla programmā ir iekļuvušas filmas no Austrālijas, Somijas, Krievijas, Izraēlas, Ziemeļmaķedonijas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Francijas un Palestīnas.

Šī gada deviņu fināla īsfilmu izlasē ir gan drāma, gan komēdija, gan animācija, kas pieskarās ļoti daudzām tēmām sākot no identitātes līdz bērnu audzināšanai un  pat vispārējai neapmierinātība par ikdienišķām lietām. Režisori ir dažādu dzimumu un valstu iedzīvotāji, kuri savus darbus radot iedvesmojas no savas pieredzes, kas bieži vien ir ļoti skarba. Šī gada programmā ir iekļautas aizraujošas drāmas gan no Irānas, gan no Izraēlas un Palestīnas, kas ir rets gadījums. 

Festivālu Latvijā rīko režisors Staņislavs Tokalovs. Festivāls notiek ar ASV vēstniecības , Rīgas domes Kultūras, Izglītības un Sporta departamenta un sporta klubu "MyFitness" atbalstu.

Biļetes uz seansiem kino "Lora" var iegādāties tā kasē. Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu un krievu subtitriem. 

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.