Menu
 

Notiks jaunā koncertu cikla pirmais pasākums "No baroka līdz 20.gadsimtam"

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

VEF Kultūras pils kamerzālē 20.okotbra plkst.19 skanēs jaunā koncertu cikla "Uztakts. Latvijas jaunie talanti" pirmais koncerts "No baroka līdz 20.gadsimtam".

Kā informēja VEF Kultūras pils mākslinieciskā vadītāja Sandra Zandberga, koncertā jaunie mūziķi - vijolnieks Daniils Bulajevs un pianists Maksims Taņičevs atskaņos vācu komponistu Johana Sebastiāna Baha un Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa un franču komponista Fransisa Pulenka vijolsonātes.

Pēc Zandbergas paustā, iedvesmojoties no Latvijas simtgades jubilejas gadā radītā jauniešu orķestra projekta "Dzimuši Latvijā", VEF Kultūras pils savā 60.jubilejas gadā izveidojusi jaunu koncertu ciklu - platformu, kas ilgtermiņā dos iespēju jaunajiem talantiem no visas Latvijas uzsākt skatuves mākslas ceļu, uzstājoties plašā publiskā koncertā.

Koncertu ciklu iesāks vijolnieks Bulajevs saspēlē ar pianistu Taņičevu, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas šī gada absolventu. Jaunie mūziķi savā programmā iekļāvuši četras dažādu laikmetu komponistu - Baha, Bēthovena, Brāmsa un Pulenka vijolsonātes, kā arī Mjačeslava Veinberga "Moldāvu rapsodiju".

Bulajevs ir dzimis 2004.gada 16.aprīlī Rīgā. Pašlaik viņš apgūst vijoles spēles meistarību Leopolda Mocarta centrā, Vācijā, pie Petru Munteanu un vienlaikus ir Nellijas Sarkisjanas audzēknis Emīla Dārziņa mūzikas skolā. Bulajevs ir vairāku starptautisko konkursu laureāts, uzstājies kā solists ar orķestriem, sadarbojoties ar tādiem kamerorķestriem kā Austrijas "Salzburg Chamber Soloists", Itālijas "Archi De Sono", Krievijas "Moscow Virtuosi", Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Nacionālo operas orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, Tatarstānas Valsts simfonisko orķestri, Armēnijas Nacionālo simfonisko un kamerorķestri un citiem.

Savukārt Taņičevs 2020.gadā absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas skolu, mācoties klavieru specialitātē pie Ligitas Muižarājas un pie Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesora Sergeja Osokina. Mūziķa ceļu viņš uzsāka septiņu gadu vecumā, iestājoties Latgales priekšpilsētas mūzikas skolā pie skolotājas Violetas Karpovas. Viņas vadībā Taņičevs sāka aktīvi piedalīties dažādos konkursos, iegūstot lielākoties pirmās vietas un pat "Grand-Prix". 11 gadu vecumā Taņičevu uzaicināja iestāties Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, kur viņš turpināja mācības Muižarājas klavieru klasē. Nākotnē jaunais mūziķis plāno iestāties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, lai studētu kamermūziku, kā arī diriģēšanu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīmekļvietnē "bilesuparadize.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.