Menu
 

Allažu pagasta Tautas namā apskatāma mākslinieces Lauras Rostokas izstāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - tourism.sigulda.lv Foto - tourism.sigulda.lv

Allažu pagasta Tautas namā līdz 7. novembrim apmeklētājiem ir iespēja apskatīt stikla mākslinieces Lauras Rostokas darbu izstādi. Tā ir veltījums Allažu pagasta iedzīvotājiem un visiem uzņēmīgajiem, kuri ar savu neatlaidību un darbu saglabā kultūras vērtības, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Izstāde aplūkojama no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 11.00 līdz 15.00. Ieeja – bez maksas.

Laura Rostoka dzimusi un augusi Cēsīs. Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu mākslā. Siguldas novadā dzīvo kopš 2002. gada un nu jau pāris gadus ir Allažu pagasta iedzīvotāja. Lauras ikdiena norit Siguldas 1. pamatskolā, mācot vizuālo mākslu mazāko klašu skolēniem, un Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, pasniedzot stikla mākslu un gleznošanu.

Lauras iedvesma ir Latvijas daba. Mākslā viņu saista un interesē abstrakcija, estētika un stāsts. Darbu veidošanai māksliniece izmanto stikla atgriezumus un izstrādājumus, tos otrreiz pārstrādājot. Viņas dzīves filozofija iedot jaunu dzīvi stiklam šajā izstādē ir pamanāma.

Allažu pagasta Tautas namā veikti labiekārtošanas darbi, kuru laikā ir atjaunots foajē, kurā izvietota arī gleznu un fotoattēlu eksponēšanas sistēma. Tāpat labiekārtota ģērbtuve, izveidotas labierīcības un duša personām ar kustību traucējumiem, atjaunotas sieviešu un vīriešu labierīcības, kurās ir iebūvēta jauna ventilācijas sistēma.

Ir izremontēta arī kāpņu telpa un saimnieciskā telpa, kā arī mākslinieku telpa, kuru mazās formas amatiermākslas kolektīvi varēs izmantot arī mēģinājumu procesam. Atjaunotajās telpās arī ievilkta jauna elektroinstalācija.

Ārpusē pie ēkas ir izvietots izgaismots afišas stabs, kas nodrošina arī teritorijas apgaismošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.