Menu
 

Dubultos atklās vērienīgu gleznotājas Sigitas Daugules personālizstādi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Sigita Daugule, bez nosaukuma, 2020 Ilustrācija - Sigita Daugule, bez nosaukuma, 2020

12.novembrī Mākslas stacijā “Dubulti” tiek aicināti apmeklēt līdz šim vērienīgāko Sigitas Daugules personālizstādi “Glezniecība”, ko veido jauni, iepriekš neizstādīti darbi. Izstādes kuratore ir Inga Šteimane.

Savā personālizstādē Sigita Daugule parādīs lielizmēra eļļas darbus, kuru saturs līdzinās šifrētai dienasgrāmatai, kā arī tematisku ciklu, kas radies no kaķu fluīdiem un sarunājas ar Aspaziju, kuras muzejs ir rokas stiepiena attālumā no Mākslas stacijas “Dubulti”.

“Gleznotājas eksperimentālo eļļas glezniecības tehniku uz audekla veido krāsu un laku daudzkārtēja uzlikšana un noņemšana. Gleznās ir desmitiem slāņu un simtiem liecību par bijušo. Daugules tehnikai piemīt antīka noslēpumainība, monumentalitāte un izturība. Jaunais tematiskais “kaķu cikls” paplašina tehnisko arsenālu ar koka pamatnēm un biezi klātu akrila pastu, kurā tiek veidots zīmējums ar otas galu,” stāsta izstādes kuratore un Mākslas stacijas “Dubulti” vadītāja Inga Šteimane.

Gleznotājas Sigitas Daugules darbi ir gan Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājumā, gan visās lietpratēju kolekcijās. Kopš divtūkstošajiem gadiem viņas ekspresionisms iekarojis arī skatītāju sirdis Austrijā.

Skatītāji tiek aicināti uz bezmaksas pasākumiem izstādē, kuros stingri ievērota infekcijas slimības Covid-19 apturēšanas kārtība: 15. novembrī plkst. 15.00 un 31. janvārī plkst. 15.00 tikšanās ar mākslinieci, 29. novembrī plkst. 15.00, 13. decembrī plkst. 15.00, 10. janvārī plkst. 15.00 ekskursiju vada kuratore.

Sigitas Daugules personālizstāde “Glezniecība” Mākslas stacijā “Dubulti” aplūkojama līdz 31. janvārim katru dienu no plkst. 9.00 līdz 18.30. Ieeja brīva (atvērts arī svētku dienās).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.