Menu
 

Brīvdabas muzejs rīko gadskārtējo konferenci

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz gadskārtējo konferenci, kas šogad notiks otrdien, 2.februārī, no plkst.10.00 līdz 14.00 platformā "Zoom".

Brīvdabas muzeja konference februāra sākumā, muzeja dibināšanas gadadienā (muzejs dibināts 1924.gada 2.februārī), ar pārtraukumiem notiek jau kopš 80.gadu sākuma un ir kļuvusi par nozīmīgu stūrakmeni muzeja pētnieciskajā darbā. Konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt jaunākās aktualitātes etnogrāfijā, zinātniskajā restaurācijā un vēstures pētniecībā, informē Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Harita Maniņa.

Būs iespēja dzirdēt Unas Cines referātu "Eksperimentālā etnogrāfija – raukto slieču piemērs", Kārļa Fogeļa referātu "Eksperimentālā etnogrāfija – zvejas rīki – katicas piemērs", Mārtiņš Varbūts stāstīs par 19./20.gadsimta zemnieku maizes krāsnīm, savukārt Edgars Žīgurs sniegs ieskatu Vidzemes vidienes muižu apsekošanas materiālos.

Tāpat būs iespēja dzirdēt Ata Artmaņa vēstījumu par tautas celtniecību Zemgalē un pieminekļu aizsardzību, Mārtiņš Kuplais uzstāsies ar referātu "Ekspozīcija un vides saglabāšana. 2020.gads brīvdabas muzejā", bet noslēgumā Raimonds Paukšēns stāstīs par lubu jumtu atjaunošanu, norāda H.Maniņa.

Pieteikties dalībai konferencē iespējams līdz 2021.gada 31.janvārim, aizpildot anketu šeit. Apstiprinātie dalībnieki ielūgumu uz konferenci saņems 2021.gada 1.februārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.