Menu
 

Dziesmu stāsts trīsdesmito gadu kabarē stilā: "Draugs, nejautā. Alfrēds Vinters"

  • Autors:  Una Griškeviča
Dziesmu stāsts trīsdesmito gadu kabarē stilā: "Draugs, nejautā. Alfrēds Vinters" Mārtiņš Plūme

Sākot ar 5.oktobri, Latvijas koncertzālēs būs skatāms dziesmu stāsts  trīsdesmito gadu kabarē stilā “Draugs, nejautā. Alfrēds Vinters”. Tas veltīts leģendārajam latviešu mūziķim, dzejniekam un komponistam Alfrēdam Vinteram, kuram  šoruden apritēs 110 gadu.

Kā atgādina jaunās koncertprogrammas veidotāji, savas dzīves laikā Alfrēds Vinters radījis vairāk nekā 200 dziesmu (tostarp arī visiem labi zināmās “Gaujas laivinieks” , “Trīs vītušas rozes”, “Kā var aizmirst”, “Pasta balodītis”, “Antons” u.c.), no kurām daudzas no tām ierakstītas “Bellacord” skaņu platēs, daudzas pārrakstītas piemiņas kladēs un glabātas ļaužu atmiņās padomju okupācijas gados, bet citas neiziet no galda dziesmu un ballīšu repertuāra arī šodien.

“Kabarē koncertstāstā “Draugs, nejautā. Alfrēds Vinters” būs gan dzīvespriecīga bohēma un saldsērīga vientulība, nevainīgs  flirts un kvēla ilgošanās, gan niekošanās un sirdsēsti, bet līdztekus tam kā sudrabota stīga – savas  tēvzemes mīlestība. Un to visu ar temperamentu, glanci un šarmu izdziedās un izdejos brīnišķīgi dziedātāji, dejotāji, aktieri un mūziķi,” stāsta koncertuzveduma režisors Valdis Pavlovskis.

Topošajā koncertstāstā piedalīsies aktieri Mārtiņš Brūveris, Ieva Pļavniec un, Rihards Lepers, dziedātāji Annija Putniņa, Mārtiņš Ruskis, Kristīna Zaharova, dejotāji Ieva Kemlere, Rolands Šteinbergs, Oranžo meiteņu trio – Anita Levša, Olga Stupiņa, Inta Gudovska, kā arī Vintera deju orķestris – Mārcis Auziņš, Rūdolfs Dankfelds, Kristaps Vanadziņš, Dāvis Jurka un Staņislavs Judins.

Koncertstāsta pirmizrāde paredzēta 5. oktobrī Ogres kultūras centrā. Tai sekos koncerti Latgales vēstniecībā “Gors” (6.10),Valmieras kultūras centrā (12.10), Krustpils kultūras namā (13.10), Tukuma kultūras namā (19.10),  Jelgavas kultūras namā (20.10.), Alūksnes kultūras centrā (21.10), Aizkraukles kultūras namā (26.10), Liepājā, OC Rožu zālē (28.10), Madonas kultūras namā (3.11) un Rīgā, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” (4.11).

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē”.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.