Menu
 

Grupas "Eolika" solists Dainis Dobelnieks: Uzstāšanās ir manas galvenās zāles Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - Ronalds Šulcs Foto - Ronalds Šulcs

7.augustā ar koncertu Saulkrastu estrādē savu 40 gadu jubilejas koncertturneju atklās leģendārā grupa “Eolika”. Gan šajā, gan nākamajos koncertos skanēs grupas populārākās dziesmas (un ne tikai) un uz skatuves, kā allaž, kāps lieliskais četrinieks – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals.

“Koncertos skanēs gan grupas populārākās, gan arī mazāk zināmās dziesmas; būs arī ļoti daudz lielāku un mazāku pārsteigumu! Svinēsim kopā ar visu četru paaudžu klausītājiem, kuriem esam koncertējuši šos četrdesmit gadus,” aicina grupas dalībnieks Dainis Dobelnieks.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
1985.gadā “Eolika” bija koncerttūrē Afganistānā. Beidzoties koncertiem, ceļā uz Latviju aizdegās lidmašīna, ar kuru lidojām no Kabulas. Tika veikta piespiedu nosēšanās atkal Kabulas lidostā. Bija ļoti liels stress...

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē…
Aizkustinošākais brīdis manā dzīvē bija mana dēla Elvija piedzimšana 1995. gada 24. jūlijā.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Neaprakstāmākā un neizskaidrojamākā sajūta ir tikšanās ar publiku “dzīvajā”, aplausu un atzinības saņemšana, pozitīvās enerģijas apmaiņa ar skatītāju zālē.

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?
Sakarā ar veselību diemžēl man ir maz veselīgu ieradumu (skriešana, peldēšana u. c.). Mani vienīgie veselīgie ieradumi ir pēc iespējas vairāk uzstāties publikas priekšā, jo tie mirkļi ir ļoti nepieciešami manai veselībai. Uzstāšanās ir manas galvenās zāles.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?
No ļoti izteiktiem kaitīgiem ieradumiem jau vairākus gadus esmu veiksmīgi ticis vaļā. Taču man ļoti garšo saldumi, un ar to sanāk vakaros “pagrēkot”.

Kāda ir vērtīgākā dzīves laikā gūtā atziņa?
Dzīve ir viena! Un no tās “godīgi” ir jāņem viss, ko tā dod!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu redzēt/izlasīt citiem.
Pēdējā laikā man patikušas filmas Bohēmista rapsodija – par grupas Queen solistu Frediju Merkuriju – un Zvaigzne ir dzimusi, kur galvenajā lomā bija dziedātāja Lady Gaga. Taču mana mīļākā filma ir Krustceles (Crossroad). Iesaku visiem noskatīties arī LTV filmu Vasara Jūrmalā ar Eolikas piedalīšanos!

Kādu mūziku klausāties?
Patīk dažādu stilu mūzika – atkarībā no mana garastāvokļa un vides, kur atrodos, piemēram, Maikls Bublē, Andrea Bočelli, “Pink Floyd”, “ABBA” u. c.

Iecienīta vieta, kur pusdienot (ja nav ārkārtas stāvokļa).
Vienmēr, kad esmu Alūksnē, apmeklēju viesu nama “Jaunsētas” restorānu “Katrīnkrogs”. Iesaku!!!

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot.
Esmu priecīgs par savu dzīvi, jo ir piepildījies mans sapnis – būt uz profesionālās skatuves, dzīvot un muzicēt kopā un vienā laikā ar tādiem māksliniekiem kā Maestro Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Zigmars Liepiņš, Boriss Rezņiks u. c.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.