Menu
 

Mūziķe Sanita Sējāne Ēģiptē izbaudījusi izjādi ar mustangu Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - Aija Krodere Foto - Aija Krodere

4.septembrī uz jubilejas koncertu “Knīpām un Knauķiem 50” Dzintaru koncertzālē ielūdz bērnu vokālā studija “Knīpas un Knauķi”. Studijas vadītāja Sanita Sējāne stāsta, ka koncertā piedalīsies ne tikai jubilāri, bet arī viesi – komponisti Andris Sējāns un Jānis Ķirsis, dziedātājs Nauris Indzeris un citi, skanēs “Knīpu un Knauķu” populārākās dziesmas.

Koncerta otrajā daļā jubilāri izdzīvos fragmentus no Jāņa Lūsēna un Normunda Beļska izrādes “Īkstīte”, Ilgas Reiznieces, Gata Gaujenieka un latviešu tautasdziesmu izrādes “Reiz bija”, Vitas Siliņas un Antras Leines izrādes “Kazlēni un vilks”, Andra Sējāna un Jāņa Ķirša “Knīpu un Knauķu” 40. jubilejas koncertprogrammas “Kāpiet iekšā, Knīpas un Knauķi būs priekšā”, Renāra Kaupera un Andra Sējāna “Knīpu un Knauķu” 45.jubilejas koncertprogrammas “Dziedu vakaros un rītos”, Andra Sējāna, Reiņa Sējāna un Ingas Cipes izrādes “Vilkam tāda dvēselīt'“, kurus komponists Andris Sējāns sakārtojis skanīgos popūrijos.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Ekstrēmākais notikums man bija Ēģiptē, kur biju nolēmusi izbaudīt izjādi ar mustangu. Puisis īsti nesaprata angliski un nosprieda, ka esmu pieredzējusi jātniece. Palaida zirgu aulēkšos. Tā nu es joņoju par akmeņaino ceļu un domāju: palikšu dzīva, vai arī beigas ir klāt? Noturējos, un viss beidzās laimīgi

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Visu triju bērnu piedzimšana. Katru no šīm reizēm atceros spilgti – tā, it kā vakar būtu to piedzīvojusi.

Nupat mēģinājumā aizkustinājos no knauķīša Robertiņa, kurš pasniedza man ābolīti ar vārdiem: “Skolotāj, tas jums, no mūsu laukiem. Ļoti veselīgs un garšīgs.”

Kas jūs iedvesmo darbam?
Mazie un lielie “Knīpu un Knauķu” bērni. Tas prieks un enerģijas lādiņš, ko katru reizi saņemu nodarbībās, iedvesmo pat brīžos, kad esmu pagalam sagurusi vai saskumusi.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Šajā vasarā esmu uzsākusi jaunu, skaistu apņemšanos: katru dienu eju uz Lielupi peldēt, cītīgi gatavojos ziemas peldēm. Ikdienā regulāri lietoju Balansa produktus, lai noturētu optimālu omega-6 un omega-3 proporciju organismā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Divas trīs kafijas krūzes dienā un šokolāde – no tā nespēju atteikties, lai kā arī cenšos.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Pēdējā atziņa, kas ļoti uzrunāja: “Gudrība ir sapņot lielus sapņus, lai, tiem sekojot, tie nespētu pazust skatienam.”

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Šajā vasarā, darbojoties “Baltvilka balvas 2020” žūrijas komisijā, bija iespēja izlasīt vairāk nekā 60 labākās 2020. gada grāmatas bērniem un pusaudžiem. Biju sajūsmā, cik kvalitatīva un aizraujoša literatūra tiek piedāvāta mūsu bērniem. Noteikti iesaku izlasīt starptautiskās literatūras uzvarētāju – Delfīnes de Vigānas grāmatu “No un es”.

Kādu mūziku klausāties?
Šobrīd no rīta līdz vakaram skan “Knīpu un Knauķu” zelta repertuārs, cītīgi gatavojoties jubilejas koncertam. Staigājot gar jūru vai atpūtinot galvu, bieži klausos “Dabas koncertzāles” albumus.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Ja ir brīva diena, ārpus mājas mēs pusdienojam reti. Mums mājās ir pašiem savs šefpavārs. Mans vīrs Andris fantastiski gatavo un mūs lutina ar restorāna cienīgiem ēdieniem.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Laikam vietu un laiku nemainītu, esmu bezgala pateicīga par visām iespējām, ko varam baudīt tieši šajā laikā. Ja nu vienīgi Toskāna… Jā, nebūtu ne vainas sildīties saulītē un audzēt olīvas, kamēr Latvijā ir garie ziemas mēneši un aukstums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.