Menu
 

Siguldas Jaunajā pilī aplūkojama Inčukalna mākslinieku izstāde "Emocijas"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ginta Zīverte Foto - Ginta Zīverte

Siguldas Jaunās pils salonā oktobrī apskatāmi emocionāli piepildīti darbi - tos radījuši Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieki. Četrpadsmit mākslinieku darbi izstādē "Emocijas", lai gan dažādās tehnikās veidoti, kopā harmoniski atspoguļo emociju gammu, kuru izdzīvo cilvēka sirds, informē kultūras centra "Siguldas devons"  sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ķepale.

Siguldas Jaunās pils salons ir platforma, kura radīta, lai izceltu tieši novada mākslinieku daiļradi. Šogad, novadam paplašinoties, arī Siguldas novada mākslinieku loks ir audzis un apmeklētāji tiek aicināti oktobrī iepazīt Inčukalna māksliniekus.

Inčukalnā jau no pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem ir svinētas Mākslas dienas, kuras bija par pamatu mākslinieku kopas izveidošanai 2002.gadā, tajā sākotnēji bija seši dalībnieki. Šobrīd aktīvi darbojas ap 20 mākslinieku, kas pārstāv gan glezniecības, grafikas, fotogrāfijas, gan arī lietišķās mākslas žanrus - vitrāžas, tekstila un metāla, vēsta K.Ķepale.

Inčukalna mākslinieku kopas dalībnieku darbu izstādē "Emocijas" Siguldas Jaunās pils salonā skatāmi aptuveni 50 dažādu stilu un emociju piesātināti mākslas darbi. Izstādes dalībnieki: Pauls Putniņš, Andis Gūtmanis, Ieva Kalniņa, Vita Oša, Rita Bormane, Zigurds Bormanis, Aija Ausēja-Rudzīte, Rasma Baltgaile, Modris Balodis, Evija Keiša, Jānis Purcens, Lilita Joņina, Dace Visnola un Dace Saulīte. Siguldas Jaunās pils salonā izstādi būs iespējams apskatīt no 5.oktobra līdz 31.oktobrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.