Menu
 

Siguldas novada Kultūras centrs aicina pieteikt izstādes 2022.gadam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj Foto - twitter.com/sigulda_aizrauj

Siguldas novada pašvaldība aicina pieteikt izstādes 2022.gadam kultūras centrā “Siguldas devons” un Siguldas Jaunās pils salonā. Mākslinieki un izstāžu veidotāji aicināti pieteikt vizuālās mākslas, foto, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomas, kā arī kultūras mantojuma izstādes.

Plānots, ka 2022. gadā kultūras centrā “Siguldas devons” un Siguldas Jaunās pils salonā varēs aplūkot desmit izstādes katrā, ieskaitot izstādes, kuras valstī esošo ierobežojumu dēļ tiek pārceltas no 2021. gada piedāvājuma. Vienas izstādes apskates ilgums plānots līdz vienam mēnesim. “Siguldas devons” patur tiesības 1–2 izstāžu projektus īstenot sadarbībā ar uzaicinātiem izstāžu projektiem.

Salona vajadzībām Siguldas novada pašvaldība ir atvēlējusi divas telpas pils otrajā stāvā, kuras mākslinieks vienu mēnesi var izmantot ekspozīcijas izvietošanai un radošiem procesiem. Platforma paredzēta Siguldas novada un ar novadu saistītu mākslinieku darbu ekspozīcijām, lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību tieši daudzveidīgajai Siguldas mākslinieku daiļradei.

Siguldas Jaunās pils salons darbu uzsāka 2021. gada jūnijā. Tajā savus darbus jau eksponējušas mākslinieces Zinaīda Ceske, Dina Dubiņa un Iveta Šmita, Inčukalna mākslinieku kopa, Ksenija Danilova, Patricijas Brektes vasaras grafikas skola, bet mākslinieču duets – latviešu vizuālā māksliniece Eva Vēvere un dāņu vokālā un performanču māksliniece Gudruna Holka – izstādes ietvaros piedāvāja piedzīvot skaņas, arhitektūras un vizuālās mākslas performanci.

Iesniegtos pieteikumus saskaņā ar kultūras centra “Siguldas devons” 2022. gada apstiprināto izstāžu sarakstu izskatīs Siguldas novada Kultūras centra izveidota komisija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.