Menu
 

Jūrmalas muzejā rudens izstādes pagarina līdz decembrim

  • Autors:  LETA
Foto - visitjurmala.lv Foto - visitjurmala.lv

Jūrmalas muzejā skatāmās rudens izstādes pagarinātas līdz decembrim, informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Josta.

Līdz pat 12.decembrim Jūrmalas muzejā būs skatāma izstāde "Transs and Dance", kas ir jauno gleznotāju Alvīnes Bautras un Kristapa Priede kopprojekts, kā arī jūrmalnieka Dzintara Adieņa jaunāko darbu kolekcija "Pasaules elpa" un gleznotājas Ingas Jurānes darbu izstāde "Ar mani runā kaijas".

Izstādi "Trance and Dance" veido Alvīnes Bautras vienpadsmit eļļas gleznas - portreti, figurālas kompozīcijas un desmit Kristapa Priedes lielformāta abstrakcijas, kuru tapšanā mākslinieks izmantojis ar rokām darinātas krāsas - īpašu kristāla un pērļu akrilu.

Izstādes "Pasaules elpa" divas vadlīnijas ir daba un ūdeņi. Kā par savu izstādi saka Adienis, daba, kas ir visas glezniecības pamatā, viņam iepatikusies, sākot jau ar vasaras praksēm Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolā.

Arī tagad ceļojot un braucot plenērā, tiek fiksētas vietas un mirkļi, kas māksliniekam šķituši interesanti. "Taču tās nav vienkāršas dabas fiksācijas, bet katram darbam meklēta sava noskaņa, savs gleznieciskais rokraksts, krāsu kolorīts. Izstādē apskatāmi darbi no ceļojuma uz Franciju un Venēciju un no plenēriem mūsu pašu Latvijā, parādot gan dabas, gan pilsētu daudzveidību, noskaņas un burvību," saka autors.

Otra izstādes vadlīnija ir ūdeņi - kā jau pie jūras dzīvojošam cilvēku, Adieni sajūsmina ūdens daudzveidība - krāsu ritmi, atspīdumi, dziļums un mūžīgā kustība.

Savukārt Jurānes izstāde "Ar mani runā kaijas" veltīta jūras tematikai un darbi tapuši autores dažādos radošajos periodos. 

Kāds ostas skats, kuģis, vai piestātne, cilvēki, kuri bauda jūru un sauli. Kaijai ir savs dialogs ar jūru, kā jau jūras putnam pieklājas. Tai ir sava vieta mākslinieces daudzās gleznās. 

Atspīdumu viļņi, un zaigojošais mirdzums, jūras mūžam mainīgās noskaņas līdzinās nerātnam cilvēka prātam, kas var būt gan postošs, gan arī mierīgs.

Jūrmalas pilsētas muzeju var apmeklēt, uzrādot Covid-19 sertifikātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.