Menu
 

Noskaidroti mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pretendenti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien noskaidroti mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" pretendenti, informēja balvas pārstāve Gunita Strazdiņa.

Kategorijā "Džeza vai fanka mūzikas albums" izvirzīti ""Deniss Pashkevich" and "Mikko Gunu Karjalainen Quintets" ieraksts "Reflections", "Knudsen/Rudzinskis Space Big Band" ieraksts "Space Big Band". Uz balvu šajā kategorijā pretendēs arī "Kristaps Vanadzinsh Trio" ar ierakstu "The Love Garden Has Overgrown", Latvijas Radio bigbends un "The Sound Poets" ieraksts "Latviešu džeza svīta IV/ Latvian Jazz Suite IV", kā arī grupas "Very Cool People" ieraksts "50 Years Of Influence + 30 Years Of Cool Equals 13 Years Of Music Hooliganis".

Kategorijā "Eletroniskās vai deju mūzikas albums" izvirzīti "Brimstone" ar "Brimstone vein", Kaspars Niklasons ar "T e l p a s_01", "Oriole" ar "1989", "Rick Feds" ar "Future Human" un "Urbanstep" ar ierakstu "Stages".

Kategorijā "Hiphopa mūzikas albums" izvirzīti "Bush" ar ierakstu "Putni", hiphopa mākslinieks "Edavārdi" ar ierakstu "Ekosistēmas", hiphopa mākslinieks "Eliots" ar ierakstu "Stulbais reps", hiphopa mākslinieks Kurts ar ierakstu "Laikā", kā arī grupa "Singapūras satīns" ar ierakstu "Stonks".

Kategorijā "Indie vai alternatīvās mūzikas albums" izvirzīts "DZ" ar ierakstu "DZ", dziedātāja Evija Vēbere ar albumu "Kā", Lorete Medne ar ierakstu "Desmit reizes par viņu", "Nepāriet" ar ierakstu "Lūk" un "Nesen" ar ierakstu "Tas būs ilgi".

Kategorijā "Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums" izvirzīts Artūra Skrastiņa, Intara Busuļa, Andra Keiša, Jāņa Šipkēviča, Jāņa Aišpura, Kaspara Znotiņa ieraksts "Ziedonis.Lācis.Vīrieši". Par uzvaru šajā kategorijā sacentīsies arī Kārlis Auzāns ar ierakstu "Emīlija. Latvijas preses karaliene", "Rihards Lībietis Orchestra" ar ierakstu "Willful Blindness".

Tāpat uz balvu pretendēs Valters Pūce, "Simfonietta Riga" mūziķi, Rīgas Doma zēnu koris ar skaņu celiņu filmai "Bedre" jeb "The Pit", kā arī Vladislavs Nastavševs, Toms Auniņš par ierakstu "Asinskāzas".

Kategorijā "Kantri vai šlāgera mūzikas albums" izvirzīta Ineta Rudzīte ar "Atmiņas, vai kas tu esi mīlestība?", "Miera vējos" ar "Dzīve ir skaista" un "Te mūsu saknes un cerību pļavas", Sandris Dubovs ar ierakstu "Likteņa zīmes", grupa "Sestā jūdze" ar albumu "Upe".

Kategorijā "Mūzikas albums bērniem" izvirzīts grupas "Knīpas un knauķi" ieraksts "Ezīša katliņš. Zem sēnītes", grupas "Knīpas un knauķi", Rūtas Dūdumas-Ķirses, Lauras Štomas, Jāņa Šipkēvica ieraksts "Emociju pētnieki". Par balvu šajā kategorijā sacentīsies arī Laura Polence ar ierakstu "Kas pazudis? Kas uzradies?", Lauris Reiniks, Rūta Reinika-Preisa, Sofija Timma par ierakstu "Ričijs Rū rīko koncertu", kā arī "Pigoriņi" ar ierakstu "Pigoriņi pigorojas".

Kategorijā "Popmūzikas albums" izvirzītas dziedātājas "Būū" ieraksts "Albūūms", grupas "Carnival Youth" ar ierakstu "Naivais ku-kū", "Citi zēni" ar ierakstu "Suņi iziet ielās", grupa "Prāta vētra" ar ierakstu "Gads bez kalendāra", grupa "Rīgas modes" ar ierakstu "Patiesie nodomi".

Kategorijā "Roka vai metāla mūzikas albums" izvirzīts mūziķis Fēlikss Ķiģelis ar ierakstu "Sirdsapziņa", grupa "Inokentijs Mārpls" ar ierakstu "Kauliņi ir mesti", "N0Tinghila" ar ierakstu "Tiekšanās uz svelmi un smeldzīgu klusumu. Pasakas pieaugušajiem" un "Nova Koma" ar ierakstu "Es neesmu dusmīgs". Tāpat uz balvu šajā kategorijā pretendē "Pink Fluids" ar ierakstu "A Quick One Before The Mantis Gets You".

Kategorijā "Tautas vai pasaules mūzikas albums" izvirzīta Ance Krauze un Raimonds Pauls par ierakstu "Sasala jūrīna", grupa "Auļi" par ierakstu "Visapkārt", "Dabas koncertzāle" ar ierakstu "Invasivus", grupa "Iļģi" ar ierakstu "Mēs deviņi bāleliņi" un "Saucējas" ar "Dabā".

Kategorijā "Debija" izvirzīta dziedātāja "Būū" ar ierakstu "Albūūms", "Citi zēni" ar ierakstu "Suņi iziet ielās", Emīlija Jermola ar ierakstu "Augustā", Medne ar ierakstu "Desmit reizes par viņu", kā arī "Rick Feds" ar ierakstu "Future Human".

Kategorijā "Videoklips" izvirzīta grupa "Carnival Youth" par darbu "Alvas zaldātiņi", Evija Vēbere un "ansis" par darbu "Labs suns", grupa "Prāta vētra" par darbu "Feels", mūziķis Ralfs Eilands un hiphopa mākslinieks "Edavārdi" par darbu "Miers" un "Zebrene" un dziedātāja Aija Andrejeva par darbu "Šamanis".

Kategorijā "Dziesma" izvirzīta grupas "Astro'n'out" dziesma "Lidmašīnas režīmā", dziedātājas "Būū" dziesma "Sāku no sākuma", mūziķis Dons ar dziesmu "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)", grupa "Prāta vētra" un grupa "Tautumeitas" dziesma "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kā arī "Zebrenes" un dziedātājas Andrejevas dziesma "Šamanis".

Kategorijā "Klasiskās vai kora mūzikas" albums izvirzīts ieraksts "Kremerata Baltica. Marģeris Zariņš", "Imants Kalniņš: Complete Symphonies & Concertos", "Ivanovs Symphonies Nos.15 & 16", "Aeternum" un "Vox Clara".

Kategorijā "Labākais albuma dizains" izvirzīti projekta "Ten Ka" albuma "Sonic Seometry: Structures, Patterns and Forms" dizains, ko veidojis Edgars Ameriks, grupas "Juuk" albuma "Sikspārņi" dizains, ko veidojis Raitis Kalniņš, "Citi zēni" albuma "Suņi iziet ielās" dizains, ko veidojusi Renāte Saulīte un Dita Bērziņa, albuma "Ojārs Vācietis, Andris Keišs, Raimonds Pauls, Oskars Ozoliņš" dizains, ko veidojis "brālis Y" un mākslinieks Ivo Grundulis, savukārt hiphopa mākslinieka "Edavārdi" albuma dizaina autori ir Terēze Strādniece, Maija Kuzņecova, Eduards Gorbunovs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.