Menu
 

Saulkrastu koris "Anima" aicina uz "Sakrālā džeza" koncertiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

Saulkrastu koris "Anima" diriģenta Matīsa Tuča vadībā ir radījis koncertprogrammu "Sakrālais džezs", kurā priecēs klausītājus ar amerikāņu komponista Djūka Elingtona 20.gadsimta vidus daiļradi. Koncertprogramma tiks atskaņota 22.janvārī plkst. 15.00 Rīgā Torņakalna baznīcā un 23.janvārī plkst. 17.00 Saulkrastos kultūras namā "Zvejniekciems".

Kā informē M.Tučs, koncertprogrammas "Sakrālais džezs" kodolu veido skaņdarbi no D.Elingtona sakrālo koncertu cikliem. Tā ir neparasta 20.gadsimta džeza mūzikas liecība, jo tie ir radīti džeza bigbendam un baznīcu koriem. Komponists ar šiem darbiem nav centies radīt liturģisko mesu, bet ar garīgiem tekstiem apcerējis mūžīgi aktuālo ticības un brīvības tēmu gan rasu diskriminācijas, gan viedokļu un runas brīvības nozīmē.

"Manu uzmanību piesaistīja paša komponista teiktais, ka šie sakrālie koncerti ir viņa būtiskākais muzikālais devums. Savu orķestri viņš vadīja gandrīz piecdesmit gadus, izmantojot to arī kā radošu laboratoriju savām kompozīcijām un jaunu izteiksmes līdzekļu meklējumiem. Tāpat arī mēs šiem 2022.gada koncertiem esam aranžējuši un harmonizējuši oriģināldarbus, lai pielāgotu tos mūsu sastāvam. Esam atlasījuši priecīgus un iedvesmojošus skaņdarbus, kas vienlaikus arī izaicina dziedātāju un klausītāju latvisko mentalitāti uz svinga stilistiku," par koncertprogrammas ideju stāsta M.Tučs.

Koncertos "Sakrālais džezs" piedalīsies Saulkrastu koris "Anima" diriģenta Matīsa Tuča vadībā, "Hammond" ērģeļu virtuozs Atis Andersons, saksofonists Roberts Martinovskis, sitaminstrumentālists Andris Buiķis, soliste Elīna Ose un stepa dejas grupa "Soul Tap". Koris "Anima" muzicē kopš 2001.gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.