Menu
 

Ciklā "[Ie]nāc literatūrā" Siguldā un tiešsaistē sarunāsies dzejnieki Guntars Godiņš un Madara Gruntmane

  • Autors:  Apriņķis.lv
Madara Gruntmane. Ekrānuzņēmums no www.youtube.com Madara Gruntmane. Ekrānuzņēmums no www.youtube.com

16.februārī sarunu ciklā "[Ie]nāc literatūrā" uz sarunu Guntars Godiņš aicinājis dzejnieci Madaru Gruntmani. Tikšanās notiks gan klātienē, Siguldas Jaunajā pilī, gan tiešsaistē - kultūras centra "Siguldas devons" "Facebook" lapā.

Kā informē kultūras centra pārstāvji, sarunā ar Guntaru Godiņu būs iespēja dzirdēt dzejoļus no Madaras Gruntmanes dzejas krājumiem "Narkozes" un "Dzērājmeitiņa", kā arī no topošā krājuma "Aizmīlestība". Tāpat dzejnieki runās par dzejas performancēm, iedvesmu un to, kā top dzejoļi.

Madara Gruntmane ir dzejniece, divu dzejas krājumu autore. Debijas krājums "Narkozes" (2015) saņēma skatītāju simpātiju balvu Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā, kā arī raisīja plašu rezonansi lasītāju un rakstītāju vidū. Madara Gruntmane regulāri piedalās starptautiskos dzejas festivālos, meistarklasēs, darbnīcās un lasījumos. Viņas dzejas tulkota angļu, grieķu, turku valodā. Dzejniece saņēmusi Aiovas Universitātes Starptautiskās rakstniecības programmas Goda stipendiju (Honorary Writing Fellow at Iowa University’s International Writing Program (US)), vēsta kultūras centra pārstāvji.

Sarunu cikls "[Ie]nāc literatūrā" notiek katra mēneša vienā no trešdienām Siguldas Jaunajā pilī plkst.18.00. To vada tulkotājs un dzejnieks Guntars Godiņš, uz sarunu aicinot dzejniekus, rakstniekus, tulkotājus no Latvijas un citām valstīm. Sarunu cikls tiek filmēts un pārraidīts tiešsaistē - "Siguldas devona" "Facebook" lapā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.