Menu
 

Ulbrokā aprīlī notiks konference par Pētera Brūvera literatūras nozīmību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ulbrokas bibliotēka 26.aprīlī plkst.13.00 kultūras centrā "Ulbrokas pērle" rīkos konferenci "Raksti un domraksti par Pētera Brūvera literatūras nozīmību", informē Ropažu novada dome.

Ulbrokas bibliotēkas projekts 2021.gadā tika veltīts Brūvera literārā mantojuma rakstniecības vērtībām. Pētīt un sagatavot rakstus par Brūvera publicēto un nepublicēto literāro mantojumu, pievēršoties dažādiem autora daiļrades aspektiem, tika uzaicināti literatūrzinātnieki un vidusskolu izglītojamie.

Brūvera publicētās un nepublicētās literārā mantojuma daļas izpēti veikusi Ieva Kalniņa. Tēmas izklāstu par mītisko tēlu un mītiskā slāņa konstatēšanu Brūvera dzejas korpusā apskatījis Ingus Barovskis, Brūvera bērnu dzejas grāmatas un poētiskās valodas savdabībai pievērsusies Janīna Kursīte.

Ulbrokas vidusskolas 11.-12. klašu jauniešu domraksti par "dzejnieka līdzsvara meklējumiem radošajā dzīvē" izstrādāti, izpētot Brūvera novadpētniecības materiālu daļu Ulbrokas bibliotēkā.

Satiekoties jaunās un pieredzējušās paaudzes pētniekiem, bibliotekāriem un pedagogiem, iesaistot skolu jaunatni, radīts saturs, kas aktualizē Brūvera daiļrades nozīmību, kā arī veicina kopēju vērtību izpratni un izglītošanās iespēju, sekmē radošumu un inovatīvu zināšanu sabiedrības attīstību, norāda pašvaldība.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.