Menu
 

Aprīļa beigās būs skatāma jaunā daudzsēriju krimināldrāma "Krimināllieta iesācējam"

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

"LMT Viedtelevīzijā" no 22.aprīļa būs skatāma jaunā daudzsēriju krimināldrāma "Krimināllieta iesācējam", kas tapusi pēc detektīvu meistara Andra Kolberga romāna "Meklējiet sievieti" motīviem.

Kā informēja kinolentes veidotāju pārstāvis Pēteris Rezņikovs, filmas darbība norisinās 1995.gadā, kad Latvija nupat ir atguvusi neatkarību, un sižeta centrā ir kādas ietekmīgas sievietes nāve, kuras lietu uztic izmeklēt jaunam policijas darbiniekam. Filmas režisors ir Armands Zvirbulis, producente Arta Ģiga, operators - Gints Bērziņš.

Lomas filmā atveido Madara Zviedre, Diāna Krista Stafecka, Ritvars Logins, Ģirts Krūmiņš, Mārcis Maņjakovs, Jurijs Djakonovs un Uldis Dumpis. Tāpat uz ekrāniem varēs redzēt ārvalstu aktierus - Alekseju Gorbunovu no Ukrainas, Hrantu Tokhatjanu no Armēnijas, Valentīnu Novopoļski no Lietuva, Juriju Curilo no Krievijas un Andreju Iļjinu no Krievija.

Filmas līdzproducenti ir "LMT", Latvijas Televīzija, kā arī kopproducenti "InScript" no Lietuvas un "ChBK films" no Krievija. Projekts izvēlēts Nacionālā Kino centra 2020.gadā rīkotajā konkursā par augstvērtīgu seriālu izveidi. Filmas tapšanu finansiāli atbalstījis arī Lietuvas kino centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.