Menu
 

Izsludina brīvdabas nakts izrādi "Kaupēn, mans mīļais" Siguldā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jānis Deinats Foto - Jānis Deinats

Koncertuzveduma “Kaupēn, mans mīļais” veidotāji paziņo par vienīgo vasaras brīvdabas nakts izrādi 12.augustā plkst.22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē.  Vērienīgais uzvedums, kurā Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperu uz skatuves izdzīvo 35 mūzikas profesionāļi, nakts izrādē būs vēl iespaidīgāks, sola rīkotāji. Koncertuzvedumu veidojusi “Producentu grupa 7”, biļetes uz vasaras nakts izrādi Siguldā var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs.

“Esam pateicīgi izcilajai komandai un skatītājiem, kuri katras izrādes izskaņā ar stāvovācijām, līdzdziedāšanu un gaismiņu šovu ļauj sajust šī gandrīz pravietiskā darba pārlaicīgo dabu. Tās ir emocijas, kas transformē un katram liek vēlēties kļūt patiesākam un labākam”, paudis izrādes  producents Aigars Dinsbergs, piebilstot, ka Siguldas izrāde visticamāk būs pēdējā iespēja noskatīties šo abu autoru ģeniālo kopdarbu.

Zigfrīds Muktupāvels, kurš iestudējumā atveido Dzejnieka lomu, atzīmē: “Šis lieliskais Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes kopdarbs man ir īpašs un arī Sigulda man ir īpaša vieta. Tur esmu izaudzis, joprojām dzīvoju un pazīstu vai katru šīs skaistās pilsētas vietiņu. Priecājos, ka tieši Siguldā notiks Kaupēna vienīgā vasaras izrāde, tādēļ aicinu būt kopā ar mums un izbaudīt šo iespaidīgo uzvedumu. Iesaku!“

“Pasaule ir atkal mainījusies”, saka komponists Jānis Lūsēns. “Tas pats jauniestudējums, ko pirms diviem gadiem paspējām nospēlēt vien dažas izrādes, tagad ieguvis jaunu, vēl jaudīgāku jēgu. Mūsu pasaule Ukrainas notikumu iespaidā pēkšņi ir kļuvusi trausla, un to noturēt var tikai cilvēcība. Ir aktualizēts Lielais jautājums par izvēli un vērtībām.”

Kaupēna lomā iejūtas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, Dzejnieks ir nemainīgi lieliskais Zigfrīds Muktupāvels,  bet Kaupēna mīļoto meiteni Valliju atveido Madara Gaile. Koncertuzvedumā piedalās arī Anmary, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, Inese Pabērza, Mārtiņš Kagainis, Elizabete Zagorska, Toms Kalderauskis, Edvards Grieze, Emīls Gilučs, Artūrs Biķernieks, savukārt  lielu pienesumu dod Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņu un absolventu iesaiste. Viņu dziedātās kora un vokālās partijas, kā arī horeogrāfiskais  izpildījums  rada īpaši dinamisku un jaunības piesātinātu enerģētiku. Izrādē piedalās orķestris Jāņa Lūsēna vadībā. 

Koncertuzveduma režisore Paula Plavniece, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Elīna Milta Niedrāja, horeogrāfe Egija Abaroviča, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, vokālā pedagoģe Annija Putniņa.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.