Menu
 

Foto: Siguldā pasniegtas Latvijas Folkloras biedrības balvas "Austras koks 2021"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Edgars Semanis Foto – Edgars Semanis

Svētdien Siguldas Jaunajā pilī tika godinātas 2021. gada folkloras kopas, pasniedzot Latvijas Folkloras biedrības balvas “Austras koks” trīs nominācijās  — “Mūža ieguldījums”, “Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana” un “Aktivitātes folkloras jomā 2021. gadā”.

Kā informēja kultūras centrā “Siguldas devons”, balvu nominācijā “Mūža ieguldījums” par ilglaicīgu tradicionālās kultūras mantojuma pētniecību, aktīvu un iedvesmojošu līdzdalību folkloras vērtību un prasmju saglabāšanā, nodošanā nākamajām paaudzēm saņēma etnogrāfe, Siguldas folkloras kopas “Senleja” ilggadēja dalībniece un kultūrvides pētniece Indra Čekstere.

Balvu nominācijā “Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana” par gadskārtu svētku, ģimeņu godu un folklorā mantoto zināšanu par dabu un Visumu iedzīvināšanu un daudzināšanu saņēma Siguldas novada Lēdurgas folkloras kopa “Putni” (vadītāja Ilze Kļaviņa).

Savukārt balvu nominācijā “Aktivitātes folkloras jomā 2021. gadā” saņēma biedrība “Skaņumāja”.

Latvijas Folkloras biedrība folkloras balvu “Austras koks” pasniedz jau ceturto gadu, izvērtējot iepriekšējā gada notikumus un procesus tradicionālās kultūras pārmantojamībā, aicinot pieteikt balvai pretendentus gan folkloras nozares dalībniekiem, gan pašvaldībām, gan nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un citiem interesentiem. Katru gadu īpašs aicinājums ir informēt par ļaudīm, kuri mūža garumā folkloras vērtību un prasmju saglabāšanā ar savu veikumu daudz darījuši un iedvesmojuši citus, nododot zināšanas nākamajam paaudzēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.