Menu
 

Muzeju naktī piedalīsies vairāk nekā 190 muzeji un sabiedriskās dzīves organizatori

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

14.maijā Muzeju naktī visā Latvijā piedalīsies vairāk nekā 190 muzeji un sabiedriskās dzīves organizatori, pirmdien preses konferencē informēja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Vislielākais kultūrvietu piedāvājums būs Kurzemes reģionā, kur durvis apmeklētājiem vērs 60 iestādes. Kopumā reģionos vairāk nekā 133 vietās dažādas aktivitātes rīko pašvaldības un nevalstiskās organizācijas, savukārt Rīgā apmeklētājiem atvērtas būs 53 dažādas kultūrvietas.

Pēc Puntuļa vārdiem, Muzeju nakts ik gadu iezīmē vasaras sākumu, kad daudzveidīgo, naksnīgo kultūras pasākumu piedāvājumu izbauda aptuveni ceturtdaļmiljons iedzīvotāju visā Latvijā.

Puntulis atgādināja, ka šogad muzeji, sabiedriskās dzīves veidotāji un dažādas iestādes klātienē apmeklētājus uzņems pēc divu gadu pauzes, kad pandēmijas apstākļos nebija iespējas rīkot plaši apmeklētus kultūras pasākumus.

Šā gada Muzeju naktij dota brīva tēma, savukārt visas norises notiek ar devīzi "#TiekamiesTagad", aicinot uz atkal satikšanos klātienē.

Rakstniecības un mūzikas muzeja projektu kuratore Elīna Drulle klāstīja, ka viņas pārstāvētā muzeja šī gada tēma būs "Manifests", kas izpaudīsies ne tikai Rīgas strādnieku teātrim veltītā izstādē, bet arī dažādās radošās darbnīcās.

Muzeja un pētniecības centra "Latvieši pasaulē" galvenā kuratore Marianna Auliciema stāstīja, ka no šī gada muzeja izstāžu zāle un birojs atrodas "Berga bazārā", kur arī tiks piedāvāta izstāde muzeju naktī. Izstādes nosaukums ir "Stāstu sega", jo izstādē būs iespējams apskatīt lielu segu, kas sastāv no vairāk kā tūkstošiem dažādiem auduma gabaliem. Katru auduma gabalu ir veidojis kāds latvietis, kas dzīvo ārzemēs.

AS "Pasažieru vilciens" informēja, ka Muzeju naktī no plkst.18 līdz pusnaktij visām vienreizējām vilcienu biļetēm ir piešķirtas 50% atlaide. Elektroniskās biļetes ar atlaidi nopērkamas konkrētajiem vilcienu reisiem "Pasažieru vilciens" tīmekļa vietnē un mobilajā lietotnē. Vilcienu kustības sarakstā šie vilcieni ir īpaši atzīmēti ar Muzeju nakts simbolu. Biļetes ir iespējams iegādāties arī biļešu kasēs. Ja tā konkrētajā stacijā ir slēgta, biļeti ar atlaidi var iegādāties pie konduktora kontroliera vilcienā.

Muzeju nakts pasākumi Pierīgas novados

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.