Menu
 

Dziedātāja Igo 60 gadu jubilejas koncertos skanēs viņa zelta repertuārs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jānis Deinats Foto - Jānis Deinats

Leģendārais dziedātājs, mūziķis un daudzpusīgais mākslinieks Igo, kura vārds ir kā latviešu mūzikas kvalitātes zīmols, 29.jūnijā atzīmēs savu 60 gadu jubileju, ko nolēmis krāšņi nosvinēt ar koncertiem un izstādēm visā Latvijā. 30.jūlijā viņš viesosies Saulkrastu estrādē.

Pirmais koncerts notiks tieši mūziķa 60.dzimšanas dienā dzimtajā Liepājā, renovētajā brīvdabas koncertzālē “Pūt vējiņi”. Jubilejas koncerti skanēs arī Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, Saulkrastu estrādē, Jelgavas brīvdabas koncertzālē “Mītava”. Vasaras koncertu sērijas noslēgums notiks Rojas brīvdabas estrādē, nākamie koncerti tiek plānoti koncertzālē “Cēsis”, Latgales vēstniecībā GORS un Ventspils teātra namā “Jūras vārti”.

Tā kā šis ir Igo jubilejas gads, visi dziedātāja talanta cienītāji tiek ielūgti uz īpašiem jubilejas koncertiem, kuros kopā ar Igo uz skatuves kāps gan mūziķi, ar kuriem jubilārs savas karjeras laikā sadarbojies, kā arī komponisti, kas rakstījuši dziesmas tieši Igo balsij.

Koncertos skanēs Igo “zelta repertuārs” no grupām “Līvi”, “Remix”, “Liepājas brāļi”, tāpat arī fragmenti no Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, operas “Parīzes Dievmātes katedrāle” u.c. darbiem, kas bijuši svarīgi gan Igo, gan Latvijai.

“Šie būs koncerti, kur būs dzirdami skaņdarbi, kurus klausītāji vienmēr grib dzirdēt un gaida, kuri ikvienam raisa emocijas, atmiņas, kuriem var dziedāt līdzi; kompozīcijas, kuras pārdzīvojušas laika pārbaudi un joprojām klausās vairākās paaudzēs,” saka Igo.

Koncertos piedalīsies muzikālā grupa Jāņa Strazda vadībā.

Pēdējos desmit gadus Igo aktīvi pievērsies arī vizuālajai mākslai. Top grafikas, paša dizainēti priekšmeti un trauku sērijas. Katru gadu Igo darbi redzami izstādēs Latvijā un ārpus tās robežām. Tuvākā gaidāmā izstāde, kurā būs redzama Igo grafika un trauki, aprīlī un maijā būs skatāma Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Paralēli tam Igo attīsta mūzikas un mākslas centru “Ceplis” Mežotnē, kur vada ekskursijas un meistarklases.

Igo dizaina priekšmetus, mūzikas albumus, trauku eksemplārus un grāmatas varēs iegādāties jubilejas koncertu vietās. Pēc koncertiem ikvienam, kurš vēlēsies, būs iespēja nofotografēties kopā ar dziedātāju un saņemt viņa autogrāfu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.