Menu
 

Pirmizrādi piedzīvo mūziķa Jāņa Šipkēvica mini opera "Babītes Baobabs"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - bilesuparadize.lv Ilustrācija - bilesuparadize.lv

Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē sestdien plkst.18 pirmizrādi piedzīvos mūziķa Jāņa Šipkēvica mini opera "Babītes Baobabs", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Zane Johansone.

Viņa vēsta, ka operu iestudējis Babītes pagasta Kultūrizglītības centra jauktais koris "Maska" diriģenta Jāņa Ozola vadībā. Operas mūzikas autors ir dziedātājs un komponists Šipkēvics, bet tekstus radījis dzejnieks Marts Pujāts.

Johansone norāda, ka "Babītes Baobabs" ir mini opera jauktajam korim, solistiem un instrumentiem - četrrocīgām klavierēm, basģitārai un perkusijām. Iestudējuma stāsts skatītājus vedīs ceļojumā pa Babītes ezera viļņiem, meklējot tajā augošo baobabu.

Kora mini operas kustību režisore ir horeogrāfe un kustību māksliniece Elīna Gediņa, savukārt scenogrāfiju un kostīmus veidojusi scenogrāfe Pamela Butāne. Iestudējuma vizuālā noformējuma galvenais elements ir kora dziedātāju skatuves tērpi.

Pēc pirmizrādes "Babītes Baobabu" plānots izrādīt publikai arī citviet Latvijā. Iestudējums un tā scenogrāfija apzināti veidoti mobili un viegli uzstādāmi teju jebkurā telpā, lai kora mini opera spētu nonākt pie pēc iespējas plašāka un daudzveidīgāka klausītāju loka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.