Menu
 

Izstādes kuratore Līga Ploriņa: Dzīves izvēles ir atkarīgas tikai un vienīgi no tevis paša Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Līdz mēneša beigām Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" 1.stāva galerijā apskatāma izstāde “Vainaga stāsts”. Izstādes galvenais mērķis ir nodemonstrēt, cik dažādi var būt vainagi.  Piesaistot amata meistarus un māksliniekus, lai radītu iespējami plašāku priekšstatu, izstādes saturu veido dažādi vainagi un to gleznojumi no vēsturiskiem eksemplāriem līdz mūsdienīgām galvas rotām.

Izstādē radīta kā stāsts – vainags var būt vēstures liecība, galvas rota un arī vieta fantāzijas lidojumam. Katrs apmeklētājs varēs nesteidzīgi pārdomāt, ko nozīmē un simbolizē šī gadsimta nezūdošā galvas rota, un varbūt rast atbildi – kāds ir vainaga fenomens un spēks, kāpēc cauri laikiem to liekam galvā, ceļam godā un apbrīnojam.

Izstādē piedalās: Liepājas muzejs, “Zīļu vainags”, Ilze Laizāne, Brigita Stroda, Helga Jaksone, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, “Kōras vainagi”, “Kroņu darbnīcas”. Izstādes kuratore ir  Līga Ploriņa.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Neesmu īpaši ekstrēmu sajūtu cienītāja, bet reizēm sevi pārvarēt un uzdzīt adrenalīna līmeni asinīs ir svētīgi. Lēciens baseinā no 10 metru augstuma, pilnā jaudā ar riteni nesties pa serpentīnu lejup, izlēkt ar gumiju. Bet kas kuram ir ekstrēmi!?

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē.

Gan jau, kā vairumam sieviešu, bērnu dzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Rezultāts. Gandarījums par padarīto. Darba procesā satiktie, iepazītie cilvēki. Enerģijas apmaiņa. Idejas smelties palīdz ikdienas lietas, reizēm priekšmeti, kurus gribas izzināt citā rakursā, skatījumā, būtībā.

Kas ir jūsu veselīgie ieradumi?

Miegs.

Kas ir jūsu kaitīgie ieradumi?

Slinkums

Kāda ir vērtīgākā dzīves laikā gūtā atziņa?

Dzīves izvēles ir atkarīgas tikai un vienīgi no tevis paša. Viss ir iespējams!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu redzēt / izlasīt citiem.  

Mani savulaik ļoti aizrāva Jāņa Lejiņa grāmata “Zīmogs sarkanā vaskā”. Tikko pabeidzu lasīt Hāleda Hoseinī “Pūķu ķērājs”. Labprāt skatos filmas ar vēsturisku ievirzi. Stilistiski aicinoša Džima Džārmuša un Baza Lūmana daiļrade.

Kādu mūziku klausāties?

Pasaules roku, folku. Nekur neizbēgt no ikdienas radio.

Iecienīta vieta, kur pusdienot.

Dabā. Viss garšo labāk.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot.

Izbaudu šo brīdi un pārsteigumus, ko dzīve sniedz. Katrā laikā un vietā ir savs šarms un vilinājums. Gan jau iepriekšējās dzīvēs esmu to izbaudījusi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.