Menu
 

Ādažos izsludināta pieteikšanās Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā 2022.gadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novada pašvaldība izsludina konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus O. Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt izdevniecības, grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Carnikavas tautas nama “Ozolaine” vadītāja Aija Riba informēja, ka pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 1.oktobra plkst.14.00 personīgi vai pa pastu Ādažu Valsts un pašvaldības vienotajā klientu centrā, Gaujas iela 33A, Ādaži, Ādažu novads, LV-2164, vai Stacijas iela 5, Carnikava, Carnikavas pagasts, Ādažu novads, LV-2163, pievienojot pretendenta publicēto dzejoļu krājuma 5 (piecus) eksemplārus. Prēmijas fonds ir 1000 eiro (pēc normatīvajos aktos paredzēto nodokļu atskaitīšanas).

Vācieša literāro prēmiju pasniedz Ādažu novada pašvaldība, prēmijas pasniegšanas pasākumu organizējot sadarbībā ar Ojāra Vācieša muzeju un Ojāra Vācieša biedrību. Pērn par prēmijas laureātu kļuva dzejnieks  Ivars Šteinbergs, saņemot naudas balvu par dzejas krājumu "Strops", ko klajā laidusi izdevniecība "Neputns".

Vācieša prēmija pirmoreiz pasniegta 1984. gadā, par kuras laureātiem kļuva dzejnieki Jānis Peters, Vitauts Ļūdēns un Ivans Dračs, 1988. gadā prēmiju saņēma Vizma Belševica, Māra Zālīte, Jānis Baltvilks un Juris Kronbergs, bet 1993. gadā – Imants Ziedonis, Māra Mellēna, Ernests Spīčs, Valdis Muktupāvels un Guntars Godiņš.

2003.gadā Ādažu novada dome kopā ar Carnikavas pagasta padomi atjaunoja O. Vācieša prēmiju, bet  no 2011. līdz 2020.gadam prēmiju pasniedza Carnikavas novada dome. Tās laureātu vidū ir Jānis Rokpelnis, Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēteris Brūvers, Imants Auziņš, Ronalds Briedis, Edvīns Raups, Leons Briedis, Anna Auziņa, Anna Dzintare, Māris Salējs.

Ojāra Vācieša literārās prēmijas ikgadējā konkursa organizētājs ir Ādažu novada pašvaldība, kas īsteno Carnikavas novada pašvaldības iepriekš uzturētas tradīcijas pēctecību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.