Menu
 

Mākslas stacijā "Dubulti" atklās Aizsilnieces personālizstādi "Vībotnes kārta"

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - jurmala.lv Ilustrācija - jurmala.lv

Mākslas stacijā "Dubulti" no trešdienas, 9.novembra plkst.17, skatītājiem būs atklāta Aizsilnieces personālizstāde "Vībotnes kārta", informēja izstādes kuratore Inga Šteimane.

Izstādē būs aplūkojami divpadsmit gleznojumi mākslinieces radītā autortehnikā - ar fermentētu vībotņu izvilkumu un akrila pigmenta piejaukumu uz kokšķiedras plāksnēm. Otas vietā - vībotņu slotiņas. Mākslas stacijas "Dubulti" pirmajā stāvā varēs nostāties starp vībotnēm un griezties pa saulei.

"Vībotnes kārta" ir monumentāla jaundarbu izstāde, kurā māksliniece Anna Aizsilniece runā par brīvību un kārtību, ko cilvēki tiecas meklēt, veidot un izprast. Vienlaikus Anna Aizsilniece attīsta laikmetīgu ekokonceptuālismu, kas izceļ nepamanītus resursus un to pielietojumu. Mākslas produkcija un tās ekosistēmiskie kritēriji ir Annas Aizsilnieces uzmanības centrā kopš 2009.gada, kad tapa pirmās tērpu kolekcijas projektā Recycled.lv.

Aizsilnieces koncepcijas ir pamatotas viņas pašas dzīves iestatījumos - ceturto gadu viņa dzīvo lauku mājā pie Aiviekstes un kā radošu "darbnīcu" izmanto laiku un telpu šajā vidē - domas, dabu un darbu. Aizsilniece dzimusi 1966.gadā Rīgā (līdz 2014. g. - Ingrīda Zābere). Ieguvusi izglītību Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļā (1981-1985), Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina grafikas nodaļā (1985-1991) un MA grādu modes dizainā Neapoles Starptautiskajā Dizaina institūtā (Istituto Superiore di Design) Itālijā (2010). Kā radošā direktore vadījusi savu dizaina un poligrāfijas uzņēmumu "Dizaina serviss SCSH" (1994 -1997). Veidojusi dizainu populāriem žurnāliem "Una", "Cosmopolitan", "Dizaina Studija", "Ir Nauda", "Kapitāls" un daudziem mākslas katalogiem.

Sadarbojas ar izdevniecībām "Neputns", "Aminori", "Dienas Grāmata", "Latvi-jas Mediji", "Zvaigzne ABC", "Latvijas Vēstnesis", veidojusi Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja, Rīgas Motormuzeja izdevumu dizainu. Kopš 2009.gada rada unikālas tērpu kolekcijas no otrreiz izmantotiem gataviem apģērbiem ar zīmolu "Recycled.lv", kas prezentēti personālizstādē "Recycled.lv. Konceptuālas vakarkleitas" Rīgas Mākslas telpā (2011), skatē "Baltic Fashion Catwalk" Berlīnē (2013), performancē "Etnogrāfija" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā (2014). Māksliniece ir laikmetīgās mākslas grupas "LN Sieviešu līgas projekts" dalībniece (no 1997).

Mākslas stacija "Dubulti" ir Eiropā vienīgā profesionālā izstāžu zāle, kas atrodas funkcionējošā stacijā.

Annas Aizsilnieces personālizstāde "Vībotnes kārta" Mākslas stacijā "Dubulti" skatāma līdz 2023.gada 31.janvārim. Izstādi atbalsta Jūrmalas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja izstādē un pasākumos Mākslas stacijā "Dubulti" bez maksas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.