Menu
 

Režisoru Mārtiņu Kagaini darbam iedvesmo lēciens nezināmajā Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Mārtiņš Plūme Foto – Mārtiņš Plūme

Atzinību guvušais mūzikls “Pūt, vējiņi!” 2. un 3. decembrī atgriežas pie skatītājiem Nacionālās mākslu vidusskolas Emīla Dārziņa koncertzālē.

Komponista Kārļa Lāča mūzikla “Pūt, vējiņi!” jauniestudējums ar Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas libretu režisora Mārtiņa Kagaiņa interpretācijā un Rīgas Doma kora skolas jauniešu izpildījumā pirmizrādi piedzīvoja šā gada jūlijā un izpelnījās gan stāvovācijas, gan atzinīgu novērtējumu no jomas profesionāļiem. Izrādes iestudējums izvirzīts Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2022” fināla balsojumam.

Mūzikls “Pūt, vējiņi!” ir viens no spilgtākajiem šā žanra piemēriem, kad uzveduma stāsts un estētika balstās latviešu tautas “kodā”, papildinot to ar laikmetīgiem muzikāliem un dramaturģiskiem elementiem.

Raiņa stāstam par mīlu un traģēdiju jaunu elpu iedvesuši četru skolu audzēkņi, piešķirot jaunatnīgu skatījumu uz to un ar savu sniegumu apliecinot, ka Latvijā veidojas spēcīga mūziklu izpildītāju, horeogrāfu un mākslinieku paaudze. Izrādes mūsdienīgā vide un jaunā interpretācija sniedz iespēju jauniešiem saprotamā veidā runāt par tādām aktuālām tēmām kā apcelšana un atstumšana, mentālās un fiziskās veselības problēmas, iemīlēšanās un atraidījums.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Lai gan ikdienā braucu ar moci, šis gads bija zīmīgs ar to, ka piedalījos dzemdībās un atbalstīju sievu – tas bija ja ne burtiski ekstrēmākais, tad noteikti emocionāli sakapinātākais brīdis līdz šim manā dzīvē!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Brīdis pēc dzemdībām, ieraugot savu meitiņu. 

Kas jūs iedvesmo darbam?
Lēciens nezināmajā, jo katrs projekts ir nezināmiem notikumiem un negaidītiem pavērsieniem pilns.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Nedzeru gāzētos dzērienus, limonādes, bet ne jau veselīga dzīvesveida dēļ, man vienkārši negaršo, par ko priecājos. Cenšos būt kustībā.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Neregulāra ēšana.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Nekas nav pastāvīgs – jebkas jebkurā brīdī var mainīties.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
No pēdējā laikā izlasītajām grāmatām ieteiktu “Grāmatu par nonullēšanos”.

Kādu mūziku klausāties?
Manas muzikālās izvēles ietekmē projekti, pie kuriem strādāju. Jau labu laiku ikdienā nav sanācis vienkārši tāpat klausīties mūziku. Automašīnā braucot, klausos populāro rokmūziku vai džezu.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Nav konkrētas vietas, kur es regulāri dotos paēst. Priekšroku dodu sievas vai mammas gatavotajām maltītēm.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
20.-30. gadi Amerikā – šis laiks man piestāvētu vislabāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.