Menu
 

Festivāls "Bildes" pulcēs visdažādāko žanru un vecuma mūziķus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ādamsoni un Ārijs Šķepasts. Ādamsoni un Ārijs Šķepasts. Foto: Dainis Ozols, Agris Priedītis, Artūrs Daukulis, no "Bilžu biroja" arhīva

Ikgadējais pašmāju mūzikas un mākslas festivāls "Bildes" šogad notiks no 4. novembra līdz 1. decembrim. Šī būs jau 33. reize, kad festivāls pulcēs visdažādāko žanru un vecuma mūziķus, lai svinētu Latvijas mūzikas pagātni, tagadni un arī nākotni. Kopumā būs iespēja apmeklēt deviņus koncertus, kas norisināsies piecās vietās Rīgā – Kongresu namā, mūzikas namā "Daile", Spīķeru koncertzālē, koncertzālē "Koka Rīga" un mūzikas klubā "Kaļķu vārti".

Festivāls sāksies 4. novembrī plkst. 16.00 ar "Stipro sievu" piecu gadu jubilejas koncertu "Koka Rīgā". Koncertu vadīs Varis Vētra, informē “Bilžu birojā”.


"Stiprās sievas".

11. novembrī koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni" mūzikas klubā "Kaļķu vārti". To vadīs Arnis Miltiņš. Pārstāvot "Bilžu" dalībnieku muzikālās ģimenes, uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla dalībnieki un viņu bērni. Uz skatuves kāps Miltiņu ģimene, Ziemeļu ģimene, Helma Elvīra un Mārtiņš Križevici, Aleksandrs un Inta Pauļuki, Pūpolu ģimene, Horens Stalbe ar bērniem, Elza un Atis Ieviņi, Īļu ģimene, Ārijs Šķepasts un Ādamsoni, Daira Madara un Uldis Kākuļi, Elvis un Ivars Pētersoni, Magdalēna Kuple un Agita Kaužēna, Patriks un Ēriks Budēvici, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes.

14. novembrī turpat notiks folkkoncerts, ko vadīs Egons Pičners. Uzstāsies etnoprieka grupa "Ogas", Inta Pauļuka, Ēriks Loks, Jānis Jansons, Uldis un Matīss Ozoli, Arnis Miltiņš, Anta Eņģele, Sandra Bula un Āris Ziemelis, Felikss Staņevičs, Egons Pičners, Valdis Atāls, Mikus Frišfelds, Silvestrs Sīlis, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis un Haralds Sīmanis, stāsta “Bilžu birojā”.


Mikus Frišfelds.

15. novembrī klubā "Kaļķu vārti" notiks jauno dziesminieku koncerts, un to vadīs Mārtiņš Križevics. Koncertā piedalīsies mūziķi, kuri kā dziesminieki jau ir iemantojuši atpazīstamību, kā arī pavisam jauni dziesminieki – Gatis Zotovs, Dārta Legzdiņa, Henrijs Eduards Mucenieks, Kintija Alpe, Renārs Veličko, Mārtiņš Križevics, Elīzabeta Krēģere, Matīss Skrebelis, Arnis Ozoliņš, Māra Kalniņa un Andis Jēkabsons, Matīss Kalniņš, Laura Lo, Agija Kalve, Edgars Rakovskis, Anete Kozlovska, Lukass Edgars Lappuķe un Mikus Straume.

Festivāla turpinājumā no 19. novembra līdz 1. decembrim izskanēs blūza koncerts, "Bildēs" sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts, jauno grupu un "Bilžu" veterānu kopprojektu koncerts, koncerts bērniem un "Bilžu" veterānu koncerts, vēsta “Bilžu birojā”.

Biļetes – "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.


Henrijs Mucenieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.