Menu
 

Par labāko popmūzikas albuma godu sacentīsies pieci nominanti

  • Autors:  LETA
Foto - Ritvars Stankevičs Foto - Ritvars Stankevičs

Par "Zelta mikrofona" balvu kategorijā "Labākais popmūzikas albums" šogad sacentīsies mūziķis "Shipsea" ar ierakstu "Apgaismo mani", "Chris Noah" ar albumu "Red Light", "Marta" ar ierakstu "Dabas parādība", grupa "Sudden Lights" ar albumu "Miljards vasaru", kā arī apvienība "The Sound Poets" ar ierakstu "Pie vienas uguns", informēja balvas pārstāve Aiga Leitholde.

Kategorijā "Labākais instrumentālais vai starpžanru mūzikas albums" nominēts Daumants Kalniņš ar ierakstu "Drošinājums", Andrejs Osokins ar "Stardiving", Jānis Bērziņš, Reinis Jaunais, Gints Smukais ar ierakstu "Bērziņš jaunais smukais", Raimonda Vazdika ar albumu "Vēstules rokrakstā smalkā" un Toms Auniņš ar ierakstu "Revolūcija".

Par labākā kantrīmūzikas vai šlāgermūzikas albuma godu sacentīsies grupa "Dakota" ar ierakstu "Edvīna Zariņa pēdējais koncerts. Dzīvā skatuve Ogrē", "Gapoljeri" ar albumu "Kur Tu esi ?", Mārtiņš Kanters ar ierakstu "Glezna", "Tequila Band" ar albumu "Burtnīca" un "Vintāža" ar ierakstu "Atmiņu lāse. Latviešu estrādes piezīmes".

Kategorijā "Labākais mūzikas albums bērniem" nominēta bērnu estrādes studija "Kukuragi", Lauris Reiniks, Markuss Riva, Ieva Sutugova, "Patrisha", Kaspars Markševics, Mārtiņš Strods un Agnese Šīrante ar ierakstu "Kukuragi", Annija Putniņa, Uldis Siliņš, Laura Polence, Raimonds Petrauskis ar albumu "Uku un Leles dziesmas", grupa "Rupuči" ar ierakstu "Vuškeņa iz pļovys", Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra estrādes ansamblis ar albumu "Tev un man", kā arī vokālā studija "Spāre" ar ierakstu "Dziesmu spole".

Kategorijā "Labākais elektroniskās vai deju mūzikas albums" nominēts "Bel Tempo" ar ierakstu "Pessimismus", "Edavārdi", "Čižiks", "Dubra" ar albumu "Krata", Elizabete Balčus ar ierakstu "Hotel Universe", "Tv Maskava" ar albumu "Augstākā izglītība", kā arī "Vultura" ar ierakstu "Not Your Typical Fairytale".

Par labākā hiphopa mūzikas albuma godu sacentīsies Arturs Skutelis ar ierakstu "Jā", "Fiņķis" un "Pragaii" ar albumu "Tāds slinkums", "Rolands Če" ar ierakstu "Visurgājējs", "Wiesulis", "Sangvn" ar albumu "Fianchetto" un "Zeļģis" ar ierakstu "Paralēles".

Kategorijā "Labākais klasiskās vai kora mūzikas albums" nominēts "Ars Antiqua Riga", Uģis Prauliņš, Jānis Pelše, Vairis Nartišs, Kaspars Majors, Pēteris Vaickovskis ar ierakstu "Uģis Prauliņš. L'homme armé", "Kremerata Baltica", "Kremerata Lettonica", Gidons Krēmers ar albumu "PPP", Latvijas Radio koris, Kaspars Putniņš ar ierakstu "Latvijas Radio koris: Mārtiņš Viļums", Latvijas Radio koris, Sigvards Kļava ar albumu "Juris Ābols: Opera Xeniae", kā arī Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Guntis Kuzma ar ierakstu "Plaukstošais jasmīns".

Par uzvaru kategorijā "Labākais tautas vai pasaules mūzikas albums" sacentīsies "Auļi" ar ierakstu "Sit, Jānīti!", "Shakima Trio" ar albumu "Vysoko", "Sīmanis" ar ierakstu "Pa apli", "Skandinieki" ar albumu "Dvēsele" un "Tautumeitas" ar ierakstu "Skrejceļš".

Kategorijā "Labākais "indie" vai alternatīvās mūzikas albums" nominēta grupa "Sigma" ar ierakstu "Ostinācijas", Jānis Ruņģis ar albumu "Grādi", Keitija Bārbale ar ierakstu "Akmens Dievs", "Perestroika" ar albumu "Memorial Server", kā arī "The Bad Tones" ar ierakstu " Back Together Forever".

Par labākās dziesmas titulu sacentīsies "Būū" un "Edavārdi" ar dziesmu "Kur ir mana cilts?", "Chris Noah" ar "Sunboy", grupa "Citi zēni" ar "Lieka štuka", dziedātājs "Dons" ar dziesmu "Tavs pieskāriens" un apvienība "The Sound Poets" ar dziesmu "Pie vienas uguns".

Kategorijā "Labākais džeza vai fanka mūzikas albums" nominēts "Atis Andersons Organ Trio" ar ierakstu "Organic City", Latvijas Radio bigbends, Pjērs Bertrāns, Paloma Pradāla ar albumu "Les Nuits de Montparnasse", grupa "Lupa" ar ierakstu "Koki// Sketches Of Trees", Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends ar "Jazz Suites: Reimagined!", kā arī Vestards Šimkus un "Endless Roar" ar ierakstu "Acclivity".

Par labākā videoklipa godu sacentīsies apvienība "Carnival Youth" ar "Sunshine", dziedātājs "Dons" ar "Tavs pieskāriens", "Fiņķis", ""Pragaii" un "Múr" ar "Sevis mīlestība", "Ozols" ar "Tu tikai domā par sevi" un "Rolands Če" ar "Oda tusam".

Kategorijā "Labākais koncertieraksta video" nominēta grupa "Apēdājs" ar "Apēdājs. Dzīvais koncerts", "Monday in Space" ar "misMaluna", grupa "Prāta vētra"ar ierakstu "Prāta vētra. Gads bez kalendāra koncerts Mežaparkā", grupa "Sanctimony" ar " Albuma "When The Sun Was God" 20.gadu jubilejas koncertu" un grupa " Sudden Lights" ar ierakstu ""Sudden Lights" koncerttūres "Miljards vasaru" noslēguma koncerts".

Kategorijā "Labākais albuma dizains" sacentīsies bērnu studijas "Kukaiņi" ieraksts "Es gribu visu zināt", kuram dizainu veidojis Rūdolfs Feldmanis. Tāpat par uzvaru sacentīsies grupas "Sudden Lights" albums "Miljards vasaru", kuram dizainu veidojis mākslinieks Roberts Mikus Zitmanis, savukārt to maketēja Viktorija Kaparkalēja.

Šajā kategorijā nominēta arī grupa "Sigma" ar ierakstu "Ostinācijas", kuram dizainu veidojis "Alexey Murashko", "Tequila Band" ar albumu "Burtnīca", kuram dizainu veidojusi Ilze Volāne. Par uzvaru sacentīsies arī Putniņa, Siliņa, Polences, Petrauska ieraksts "Uku un Leles dziesmas", kam dizainu veidojusi Ieva Kraule-Kūna.

Kategorijā "Labākais roka vai metāla mūzikas albums" nominēta grupa "Aston Kais" ar "Modus Operandi", "Bēdu brāļi" ar "Duende", grupa "Dzelzs vilks" ar "Jauni", "Four Minute Man"ar "The Beast Is Gone" un "So Lucid Electric Feel" ar ierakstu "Social MindScream".

Par labākā debijas albuma godu sacentīsies Keitija Bārbale ar "Akmens Dievs", "Vultura" ar ierakstu "Not Your Typical Fairytale", "Zeļģis" ar "Paralēles", "Perestroika" ar ierakstu "Memorial Server" un "Bel Tempo" ar albumu "Pessimismus".

Kategorijā "Straumētākais ieraksts ar "Elektrum"" nominēta "Bermudu divstūra" un " Apvedceļa" dziesma "Brāl' ar dzīvi nekaulē", grupas "Citi zēni" dziesma "Lieka štuka", "Bermudu divstūra" un Olgas Rajeckas dziesma "Vidēji Glīts", grupas "Singapūras satīns" un "A-Europa" dziesma "Uz Seen", kā arī grupas "Bermudu divstūra" un "Auļi" dziesma "Līgava".

Kategorijā "Tautas balsojums "Elvi" Gada dziesma" nominēts mūziķis "Shipsea" un dziedātāja "Aminata" ar dziesmu "Tavi viļņi", "Būū" un "Edavārdi" ar dziesmu "Kur ir mana cilts?", grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Lieka štuka", dziedātājs "Dons" ar dziesmu "Tavs pieskāriens", "Grēta" ar dziesmu "Pāries", grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Laternas", grupa "Tautumeitas" un dziedātājs Renārs Kaupers ar dziesmu "Muoseņa", grupa "The Sound Poets" ar dziesmu "Pie vienas uguns", "ZeBrene" un "Sudden Lights" ar dziesmu "Pasaule trīc", kā arī "Zeļģis" ar dziesmu "Vēl".

Kategorijā "Radio hits" nominēti "Citi zēni" ar dziesmu "Lieka štuka", dziedātājs "Dons" ar dziesmu "Tavs pieskāriens", mūziķis "Shipsea" ar dziesmu "Pie upes", dziedātājs "Dons" un "Rolands Če" ar dziesmu "Brīnišķīga diena", "Bermudu divstūris" un "Apvedceļš" ar dziesmu "Brāl' ar dzīvi nekaulē".

"Zelta mikrofons'23" ceremonija notiks 18.februārī Ķīpsalas izstāžu centra hallē. Ceremonijas koncertā uzstāsies Dons, "Instrumenti", "Citi zēni", "Astro'n'out", "Dagamba", "Dzelzs Vilks", "Rolands Če", "Finķis", Aija Andrejeva, Rajecka un citi aktuālākie mūziķi, kas tiks izziņoti janvāra gaitā.

Šogad katras kategorijas uzvarētājs saņems divas balvas - metālmākslinieka Armanda Jēkabsona veidotās "Zelta mikrofons'23" statuetes un arī graffiti mākslinieka "Kiwie" radītu NFT jeb digitālo kriptomākslu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.