Menu
 

Dziedātāja Agnese Rakovska: Runā, ka darbs nav zaķis, neaizmuks, bet... Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - no privātā arhīva Foto - no privātā arhīva

Pazīstamā dziedātāja Agnese Rakovska kopā ar hiphopa zvaigzni Ansi 27. janvārī Kauguru Jaunatnes iniciatīvu centrā ieplānojuši ar mūzikas palīdzību veidot kultūras tiltu starp dažādām vietējo jauniešu kopienām. “Šī būs pēdējā meistarklase, kurā satiksies vairāk nekā 30 jauniešu, savukārt mēs dalīsimies savās atziņās, iedvesmā, kā arī mūzikas un dziesmu rakstīšanas pieredzē un kopā ar jauniešiem radīsim vairākas dziesmu skices,” stāsta Agnese.

Viņa arī uzsver, ka projekta mērķis ir integrēt dažādas kopienas un mazināt “burbuli” starp latviski un krieviski runājošiem jauniešiem, kā arī sniegt iespēju jauniešiem attīstīt savu ceļu mūzikā, ļaut izteikt savu viedokli un iedrošināt darboties savas nākotnes labā.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Domāju, ka dalība “Eirovīzijas” konkursā bija viena no ekstrēmākajām un trakākajām pieredzēm. Tik liels pasākums, tik daudz iespaidu un pieredzes! To nevar salīdzināt ne ar ko.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Mana kāzu diena. Es to ļoti gaidīju, un priecājos, ka man apkārt bija ģimene, draugi un kolēģi. Kāzas notika Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, un man ir daudz skaistu atmiņu par šo notikumu. Tagad, uzstājoties citu cilvēku jubilejās un kāzās, ir citas sajūtas, sentiments…

Kas jūs iedvesmo darbam?
Cilvēki, viņu dzīvesstāsti, dažādas pieredzes. Dziesmas rakstu ne tikai par sevi, bet arī par to, ko novēroju ikdienā. Vērot cilvēkus un viņu reakcijas ir interesanti, mēģinot izprast cēloņsakarības.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Regulāri sportoju un ēdu veselīgi, maksimāli samazinot našķu apjomu uzturā. Cenšos daudz staigāt, bet ikdienā tas nav tik viegls uzdevums. Veltu laiku arī sev, piemēram, brīvdienās skatos filmas par vikingiem un dodos uz pirti.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Darbaholisms un vēlme visu izdarīt pēc iespējas labāk un ātrāk. Runā, ka darbs nav zaķis, neaizmuks, bet…

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvusi?
Lojalitāte un spēja uzticēties ir ļoti būtiska. Novērtēju cilvēkus, kas darbojas manā komandā un palīdz lielas lietas izdarīt kopā. Komanda ir spēks, un es esmu komandas cilvēks.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?  
Grāmata – “Latvijas 100 skaistākās vietas”, bet, runājot par filmām, noteikti iesaku kādu vēsturisku drāmu vai “Netflix” seriālu. Mans šā brīža favorīts ir vikingu sāga “The Last Kingdom”.

Kādu mūziku klausāties?
Ikdienā klausos daudz jaunas mūzikas, kuru man piedāvā “Spotify” pleilistes. Vēlos atrast jaunas skaņas un iedvesmojos no skandināvu māksliniekiem, piemēram, Emīlijas Nikolā (Emilie Nicolas).

Kāds ir jūsu spontānākais, nepraktiskākais pirkums?
Oranža dizaina soma no Norvēģijas – ieraudzīju internetā, nopirku un esmu sajūsmā.

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Noteikti nevēlos ceļot atpakaļ laikā, lai gan mani interesē viduslaiki un patīk sižeti par galma dzīvi, karaļiem un bruņiniekiem. Dzīvot vēlos šeit un tagad, jo mani interesē kustība uz priekšu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.