Menu
 

Ķekavā norisināsies skolēnu karikatūru zīmēšanas konkurss "Pa-smejies!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jau 13.gadu Ķekavas novadpētniecības muzejs rīko karikatūru zīmēšanas konkursu "Pa-smejies!", kurā aicināti piedalīties 1.-12. klašu skolēni no jebkuras Latvijas skolas, arī mākslas skolu audzēkņi. Šogad konkursa moto skan – "Apzinies sevi dabā!".

Konkursa rīkotāji aicina skolēnus savus darbus iesūtīt līdz 17.martam. Darbu vērtēšanas žūrijā iesaistīti Latvijā pazīstami mākslinieki – Zemgus Zaharāns, Gatis Šļūka, Dzintars Melnis un Kristaps Auzenbergs, pavēstīja Ķekavas novadpētniecības muzeja pārstāve Inga Paikena.

Konkursa "Pa-smejies!" noslēgumā 1.aprīlī – Joku dienā – tiks apbalvoti veiksmīgākie konkursa dalībnieki. Kā galveno godalgu katrā klašu grupā pasniegs Edgara Ozoliņa piemiņas balvu. Tās dizainu izveidoja mākslinieks Armīns Ozoliņš, par pamatu ņemot E. Ozoliņa parakstu – loga rūtīs mākslinieka iniciāļi ar balvas pasniegšanas gada pēdējiem diviem cipariem. Šo apbalvojumu pasniedz arī Latvijas karikatūristiem par sadarbību ar Ķekavas novadpētniecības muzeju karikatūras žanra popularizēšanā.

Ķekavas novadpētniecības muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kurš popularizē karikatūru kā mākslas žanru, rīkojot karikatūru izstādes un konkursus, kā arī papildinot muzeja krājumu ar Latvijas mākslinieku darbiem. Muzeja krājumā ir bagāts un daudzpusīgs novadnieka grafiķa un karikatūrista Edgara Ozoliņa radošais mantojums.

Pagājušā gada izskaņā tika atklāta jauna pastāvīgā ekspozīcija "Viņus vieno "Dadzis"". Tajā apmeklētāji var iepazīties ar informāciju par 51 karikatūristu, kuru zīmējumi savulaik publicēti humora un satīras žurnālā un kalendārā "Dadzis", kā arī aplūkot gandrīz 1800 karikatūras un fotogrāfijas no muzeja krājuma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.