Menu
 

Dzintaru koncertzālē atsāksies "Brīvdienu mūzikas" koncerti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dzintaru koncertzālē 19.februārī atsāksies "Brīvdienu mūzikas" koncerti, kuros klausītāji varēs baudīt mūziku nepiespiestā atmosfērā un sarunās tuvāk iepazīties ar māksliniekiem, informēja koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone.

Koncertu vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķiem sarunāsies diriģents Jānis Ozols.

Koncertā 19.februārī, plkst.14 ar kamermūzikas programmu uzstāsies tenors Aleksandrs Antoņenko un pianiste Laila Holberga. Programmā varēs dzirdēt Riharda Štrausa un latviešu klasiķu Alfrēda Kalniņa, Emīla Dārziņa un Jāņa Mediņa dziesmas. Skanēs arī ukraiņu tautasdziesmas un Fedira Nadenenko skaņdarbi.

Savukārt svētdien, 5.martā, plkst.14 programmā "Akordeons un saksofoni pasaules mūzikā" uzstāsies Rīgas saksofonu kvartets un akordeonists Artūrs Noviks, kurš spēlēs Latvijā reti dzirdēto instrumentu akordīnu. Programmā gaidāms pirmatskaņojums - tautas mūzikas iedvesmotā partitūra "Jūriņ' prasa", kuras autors ir komponists Kārlis Lācis. 

Mākslinieki atskaņos arī Johana Sebastiāna Baha baroka dejas un akordeonista Astora Pjacollas un saksofonista Džerija Maligana kopīgi komponēto skaņdarbu "Vientulības gadi". Klausītāji dzirdēs arī džeza un tango mūzikas apvienojumu opusā "Tangazz", ko sarakstījis Silvains Kasaps, un basku komponista Gorkas Hermosas "Ibērijas dejas".

Svētdien, 23.aprīlī, plkst.14 gaidāma koncertprogramma "Eksotiskās dejas", kurā apvienojušies sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš un saksofonists Aigars Raumanis. Tomiņš spēlēs marakasus, bongus, džambas, šeikerus, marimbu un vibrafonu, sabalsojoties ar Raumaņa saksofona tembrālajām iespējām.

Viņi atskaņos meksikāņa Gabriela Ortiza skaņdarbu "Estudio Tongolele", japāņa Akira Jujama "Divertismentu", amerikāņa Deivida Longa skaņdarbu "Practus Interruptus" un Pjacollas un francūža Žana Fransē opusus, kurus aranžējuši Raumanis un Tomiņš.

Svētdien, 21.maijā plkst.14 notiks dzejas un mūzikas uzvedums "Dzeltenais trotuārs", kas veltīts latviešu modernisma dzejniecei Montai Kromai (1919-1994). Programmā skanēs Annas Veismanes oriģinālskaņdarbi, bet Kromas dzeju lasīs aktrise Guna Zariņa. Koncertā uzstāsies kamermūziķi - pianists Rihards Plešanovs, flautiste Maija Zandberga un fagotists Jānis Semjonovs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.